Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ως άλλες Αντουανέτες: Προσεκτική χρήση για τζάκια και ξυλόσομπες συνιστά το ΥΠΕΚΑ

                              του Αντώνη  Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
Από τη μια αυξάνουν τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης δήθεν για πάταξη της φορολογίας, επιστρέφουν μέρος της αύξησης τους φόρους σε λίγους λόγω των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που βάζουν , παραβλέπουν τις ιδιαίτερες συνθήκες στις ορεινές περιοχές εξισώνοντας την κατανάλωση προς τα κάτω. Από την άλλη μας κάνουν και υποδείξεις για προσεχτική χρήση για λόγους υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος εκφράζοντας δήθεν μεγάλη ανησυχία. Είναι ηλίθιοι, καραγκιόζηδες, ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

Αφού αφήνουν στο απυρόβλητο την φοροδιαφυγή στο πετρέλαιο μέσω του αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου, αφού μειώνουν συνεχώς τα εισοδήματα, αφού αυξάνουν τους φόρους και τα χαράτσια κάνοντας αδύνατη την προμήθεια πετρέλαιο υ θέρμανσης στην μέση οικογένεια, αφού μας αχρήστευσαν τις επενδύσεις που κάναμε για καλοριφέρ, αφού μας επέβαλαν να υποβληθούμε σε νέες δαπάνες εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, αφού μας οδήγησαν στην καύση βιομάζας, αφού ο καθένας αφήνεται ελεύθερος να πουλάει ότι θέλει και όπως θέλει σε βιομάζα, για να μην πούμε για την αποψίλωση των δασών, τώρα που είδαν την αιθαλομίχλη με τα μάτια τους, τώρα δήθεν ξύπνησαν. Και μας κάνουν και υποδείξεις.

Αν έχετε από αυτά… κύριοι του ΥΠΕΚΑ και της τρικομματικής κυβέρνησης ας επιβάλλετε στην Τρόικα την απαλλαγή των υπερβολικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο, επιδοτήστε τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές θέρμανσης, απαγκιστρωθείτε από το μνημόνιο συνολικά.

Σε άλλη περίπτωση θα μείνετε στην ιστορία εκτός από δοτοί κυβερνήτες κατακτημένης χώρας και ως άλλη Μαρία Αντουανέτα που πρότεινε πριν την επανάσταση στους πεινασμένους Γάλλους να τρώνε παντεσπάνι αφού δεν είχαν να φάνε ψωμί. Και την κατάληξη της Αντουανέτας την γνωρίζετε κύριοι του ΥΠΕΚΑ. Σειρά σας. Παρακαλώ ανεβείτε.