Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Βγαίνουν από τον πυρήνα του «Αριάδνη» οι συμβολαιογράφοι

                 Επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα μετά από έντονες αντιδράσεις
Σε δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στον εντοπισμό των 
      συντάξεων – μαϊμού, προχωράει το υπουργείο Εργασίας μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν από πλευράς πολιτών, αλλά και από την πλευρά των συμβολαιογράφων.

Οι πολίτες αντέδρασαν επειδή θα έπρεπε να καταβάλλουν 50 ευρώ, για τη δήλωση, σε συμβολαιογράφο, κάθε μεταβολής της οικογενειακής τους κατάστασης. Αλλά έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και από τους συμβολαιογράφους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το καθαρά ποσό που θα εισέπρατταν θα ήταν πολύ μικρό, περίπου 15 ευρώ, για τον όγκο της δουλειάς που θα έπρεπε να διεκπεραιώνουν.

Για τους παραπάνω λόγους σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφαιρείται ο καθοριστικός ρόλος που προβλεπόταν για τους συμβολαιογράφους και έμφαση στα ηλεκτρονικά συστήματα των δημοσίων υπηρεσιών, όπως γενικότερα υποστηρίζεται ότι θα έπρεπε εξ’ αρχής να έχει γίνει.

Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.

Για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.Πηγή: voria.gr