Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάζει τις ξένες επενδύσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάζει τις ξένες επενδύσεις, αντίθετα θα τις προωθήσει, τονίζει ο βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, σε 
συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Υποστηρίζει, ακόμη, ότι χρειάζονται τομές στη δημόσιο διοίκηση φέρνοντας τα ιστορικά παραδείγματα των Χ. Τρικούπη, Ελ. Βενιζέλου και Κων. Καραμανλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ εγχώριων και ξένων επενδυτικών πόρων, λέει ο κ. Σταθάκης.

«Δεν υπάρχει καμία αποδοκιμασία των ξένων επενδύσεων, υπάρχει αποδοκιμασία των επενδύσεων που είναι αποκλειστικά προσανατολισμένες στο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, στην κοινή ωφέλεια και το real estate. Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς στηρίζει τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγική οικονομία της χώρας, τις υποδομές στον τουρισμό και αλλού και συνεπώς είμαστε πολύ θετικοί, θέλουμε ένα θεσμικό, φορολογικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σαφές και αυτό θα κάνουμε ως κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνουμε τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», επισημαίνε.

Εκφράζει επίσης την άποψη ότι η χώρα απαιτεί ανακοπή της ύφεσης με οικονομική πολιτική ακριβώς στον αντίποδα του μνημονίου, δηλαδή σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών σε ένα επίπεδο 40%-42%, σταθεροποίηση των φορολογικών εσόδων στο ίδιο επίπεδο αλλά και μέτρα αναδιανομής των φορολογικών βαρών τα οποία να διευκολύνουν την αύξηση της ροπής προς κατανάλωση στην εγχώρια ζήτηση.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, χρειάζονται και απαραίτητα αντίβαρα, μια αναπτυξιακή ατζέντα η οποία να διαμορφώσει ένα μηχανισμό με τους ελάχιστους επενδυτικούς πόρους από την ανάκαμψη.

Ο κ. Σταθάκης τονίζει την ανάγκη για μεταρρύθμιση του κράτους κάνοντας αναφορά σε ιστορικούς ηγέτες όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Όλες οι μεγάλες τομές που έγιναν ιστορικά στην Ελλάδα, από τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ταυτίστηκαν με μια βαθιά τομή στη δημόσια διοίκηση, γιατί χωρίς ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος η προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην οικονομική πολιτική και να τεθούν στόχοι δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση. Δεν είναι δικό μας το κράτος που παραλαμβάνουμε αλλά όλοι οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτώνται από τις βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση», αναφέρει.
tvxs