Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Απέναντι στη Χρυσή Αυγή ο Δ.Ναυπλίου

  Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα καταδικάζοντας κάθε πράξη 
βίας, με αφορμή το επεισόδιο που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο, κατά την διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του πολιτιστικού συλλόγου.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί την περασμένη Τετάρτη απέναντι από το κοινωνικό παντοπωλείο και φώναζαν συνθήματα, γιατί ο σύλλογος διένειμε τρόφιμα και σε αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο σημειώνει πως, «έχοντας ως πάγια θέση του την καταδίκη κάθε πράξης βίας, καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δράση και τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πύλη του Πολιτισμού στο Ναύπλιο καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας».
Προσθέτοντας ότι, «με την προκλητική παρουσία τους και παρεμπόδιση των μελών της Πύλης του Πολιτισμού κατά τη διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, ενέργεια που αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης προσφερόμενη αδιακρίτως σε οποιοδήποτε άτομο Έλληνα ή μετανάστη που έχει απόλυτη ανάγκη συνδρομής».

Για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας σε δήλωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να παρεμποδίσει τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, επιχειρώντας να επιβάλει τους δικούς της κανόνες, απειλώντας, τρομοκρατώντας και εφαρμόζοντας "face control" σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, δεν μπορεί παρά να καταγγελθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Ο κ. Κοδέλας υπογραμμίζει πως, «η Πολιτεία με τους θεσμούς της (αστυνομία, δικαιοσύνη) είναι υπεύθυνη για να εξασφαλίσει την ελευθερία των πολιτών και την ανεμπόδιστη ανάπτυξη των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που αυτοί παίρνουν, είτε ατομικά, είτε μέσω συλλόγων και σωματείων», ενώ επισημαίνει πως, «όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν ή έστω να ανέχονται τη δράση τέτοιων ακροδεξιών ομάδων, ας αναλογιστούν ξανά το πού μας οδηγούν οι πρακτικές τους και τελικά ποιος είναι ο στόχος τους».
http://www.alterthess.gr