Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στον Δήμο η διαχείριση του στρατοπέδου του Παύλου Μελά


Το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Τετάρτη 
αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τους όρους παραχώρησης του ομώνυμου στρατοπέδου στην 
κοινωνία, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ της δημοτικής αρχής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με τους όρους παραχώρησης στο Δήμο αποδίδονται κατά χρήση για 49 χρόνια 283,9 στρ. στα οποία και προβλέπεται να αναπτυχθεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της ΝΑ Ευρώπης. Όλα τα ιστορικά κτίρια που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα θα συντηρηθούν με ευθύνη του δήμου και θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές χρήσεις και για αναψυχή, λειτουργώντας στη λογική της ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στην κυριότητα του ΥπΕΘΑ θα παραμείνουν 25 πολεοδομημένα στρ. ενώ 8 στρ. θα παραχωρηθούν κατά χρήση στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δ. Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Η διοίκηση του Δήμου μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε όχι μόνο να σώσει τους χώρους του πρώην στρατοπέδου αλλά και να πετύχει την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία. Η απόφαση του Δ.Σ. αποτελεί απόφαση-σταθμό για τον τόπο. Ο Δήμος, οι Δυτικές Συνοικίες και το πολεοδομικό συγκρότημα μετά από αγώνες 20 χρόνων κέρδισαν έναν πνεύμονα ζωής ο οποίος και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για όλη τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ιστορική μέρα αλλά και μια ιστορική ευκαιρία για το Δήμο μας.

Οι μάχες δεν σταματούν εδώ. Προχωράμε με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η εικόνα των Δυτικών Συνοικιών και της πόλης, είτε μέσα από τη δουλειά τους καθημερινά, είτε από το δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά. Με όλους εκείνους που θέλουν να δουν την πόλη και τις Δυτικές Συνοικίες ακόμη πιο αναβαθμισμένες. Συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειες με όλους τους φορείς της πόλης για την απελευθέρωση του Καρατάσιου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.