Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κάλιο αργά παρά ποτέ, ή επικοινωνιακά παιχνίδια του κυβερνητικού κόμματος;

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ : Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δασοπροστασία «μπαίνω σε δράση»
   Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής δασοπροστασίας, στα πλαίσια της πανελλαδικής πρωτοβουλίας της ΟΝΝΕΔ με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ομάδα εθελοντών βρέθηκε στις 06.00 μ.μ. στο Φυλάκιο Δασοπροστασίας του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στη θέση Αγίας Τριάδας Βροντούς, όπου παρακολούθησε παρουσίαση από τα στελέχη του...


τοπικού Δασονομείου της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας αλλά και μέλη του τοπικού Ορειβατικού Συλλόγου, ενώ ακολούθησε βάρδια δασοπροστασίας στη γύρω περιοχή (θέση Αγίας Τριάδας Βροντούς).


Σκοπός της δράσης είναι η δραστηριοποίηση της κοινής γνώμης στο ζήτημα της διαφύλαξης του φυσικού μας πλούτου, ο οποίος αποτελεί και εθνική μας κληρονομιά.

Στόχος είναι η συνέχιση τέτοιων δράσεων, που προάγουν την αγάπη για τον τόπο μας και την ανιδιοτελή προσφορά μας στην τοπική κοινωνία.
   
      
             Το σχόλιο μας: Εμείς να παρατηρήσουμε ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας και όχι μόνο συμμετείχαν σε καθημερινή βάση από την αρχή του καλοκαιριού στα παρατηρητήρια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης με στόχο την προστασία του Ολύμπου από τις φωτιές, ότι ήδη φθάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού, ότι ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή των μελών της ΟΝΝΕΔ για τέτοια Πανελλαδική κινητοποίηση του κυβερνητικού κόμματος, ότι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πάρει υπάρχοντα κονδύλια από την Ε.Ε. για την δασοπροστασία, που δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο προσωπικό, που δεν ανανεώνει τον εξοπλισμό της δασοπροστασίας, δεν μπορεί να εξιλεώνεται με δήθεν ανάπτυξη του εθελοντισμού των μελών της. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες φίλοι της ΟΝΝΕΔ θα αντιλήφθηκαν το πρόβλημα της δασοπροστασίας, τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και τις δικές τους ευθύνες τη στιγμή που υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές, στα πλαίσια γενικότερα των μνημονιακών πολιτικών και του ξεπουλήματος της χώρας.