Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Του Γιάννη Τεκίδη

  Ο μακρύς βραχίονας του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους, ιστορικά επιβεβαιωμένο με αδιάσειστα στοιχεία, στον αγώνα κατά του λεγόμενου ΄΄εσωτερικού εχθρού΄΄, υπήρξε το παρακράτος. Μια πανσπερμία ακροδεξιών τύπων γαλουχημένων στα νάματα μιας πολιτικά άρρωστης εθνικοφροσύνης, κατάλοιπα συνεργατών των Γερμανών και δοσίλογων της κατοχής, πλαισιωμένοι και από απολιτικά περιθωριακά λούμπεν στοιχεία με σωρεία ποινικών αδικημάτων η πλειοψηφία τους, αποτέλεσαν για τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες την δεξαμενή στρατολόγησης και σύστασης των διαφόρων συμμοριών με την γνωστή δράση κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και όχι μόνο.
Το έχουμε ξαναπεί ότι τα σύνορα κράτους και παρακράτους το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στη χώρα μας, υπήρξαν πάντα δυσδιάκριτα. Υπήρξαν και περίοδοι όπου το κράτος υποκαταστάθηκε πλήρως από το παρακράτος σε νευραλγικούς τομείς της δημόσιας ζωής, με αποκορύφωμα την Απριλιανή δικτατορία του 1967. Πριν από αυτή όμως το γεμάτο απόγνωση έστω και ρητορικό ερώτημα του τότε πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή λίγο μετά την δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη ΄΄ ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτό τον τόπο΄΄ τα λέει όλα.

Από την μεταπολίτευση μέχρι και πριν λίγα χρόνια, η΄΄πολιτική΄΄ έκφραση αυτών των συμμοριών που ο ιδεολογικός τους πυρήνας είναι ναζιστικός, ήταν περιθωριοποιημένη και καταδικασμένη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, μετρώντας στις κάλπες ποσοστά του μηδέν και κάτι τοις εκατό. Τα μνημόνια και οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων τριών ετών μαζί με τη ισοπέδωση δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, έφεραν στην επιφάνεια και την επικαιρότητα την φασιστική αυγή. Μια καθαρόαιμη ναζιστική συμμορία που υποδύεται την αντισυστημική δύναμη, που δήθεν πολεμά το πολιτικό κατεστημένο και όσους συναγελάζονται με αυτό. Η βίαιη κοινωνική περιθωριοποίηση συμπολιτών μας που μέχρι χθες είχαν εργασία και όνειρα για τη ζωή τους, η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής για το μέλλον της σπουδάζουσας και μη νεολαίας μας, το ζοφερό μέλλον που απειλεί έστω και την στοιχειώδη σιγουριά για μια αξιοπρεπή ζωή, γέννησαν την αγανάκτηση, την απόγνωση, την μαζική τυφλή οργή. Αυτά αποτέλεσαν την τροφή και το οξυγόνο του ναζιστικού αίσχους, το οποίο υποδέχτηκε στις μαύρες αγκάλες του σημαντικό μέρος των απελπισμένων όχι γιατί τους έπεισε ιδεολογικά, αλλά γιατί οι άμοιροι προσβλέπουν σ αυτούς ως τους αυριανούς εκδικητές αυτών που τους προξένησαν τα γνωστά δεινά. Και επειδή πολιτική δράση, επιχειρήματα και αγώνες κοινωνικοί είναι άγνωστες και εχθρικές έννοιες στο φασισμό, πέρασε κι αυτός σε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, την χειρονακτική δράση. Εδώ και μια τριετία έχουν καταγραφεί εκατοντάδες επιδρομές, ξυλοδαρμοί, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ντόπιων με τους οποίους διαφωνεί πολιτικά, θρησκευτικά, φυλετικά ο εγχώριος φύρερ, αλλά και κυρίως ξένων μεταναστών. Για να φτάσουμε στην προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία. Όλο αυτό το διάστημα άπραγη και άβουλη παρακολουθεί την δολοφονική δράση των χρυσαβγιτών, παρά την σωρεία καταγγελιών και κραυγών απόγνωσης των θυμάτων τους, η συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ που μέλη του είναι ο Σαμαράς και οι στενοί συνεργάτες του. Εύλογη και αναμενόμενη η αδράνεια τους, αφού στο φασιστικό μόρφωμα αναζητούν το αντίπαλο δέος για τον λαϊκό παράγοντα που ασφυκτιά κάτω από τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές και κινητοποιούμενος αναζητά δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο. Τι καλύτερο υπάρχει γι αυτούς που απεργάζονται νέα δεινά για το τόπο, από τον Ν. Μιχαλολιάκο , για την διεκπεραίωση της βρώμικης δουλειάς;

Στόχος κυβέρνησης και μυστικών υπηρεσιών, ο διακριτικός έλεγχος της δράσης χρυσαβγιτών και η αποφυγή ακραίας παρεκτροπής τους. Λάθος αποδείχτηκαν οι υπολογισμοί τους, γιατί η αγέλη των λυκανθρώπων που αμόλησαν, τον τελευταίο καιρό ήταν αδύνατον να τιθασευτεί. Και πώς να τιθασευτεί το μόρφωμα, όταν καιρό τώρα ερωτοτροπούν με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και Χ.Α. πρωτοκλασάτα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, Κρανιδιώτηδες, Λαζαρίδηδες, Μουρούτηδες, και μια σειρά βουλευτών και στελεχών που τους θεωρούν πρώτου βαθμού συγγενή πολιτικά χώρο. Τώρα καμώνονται τον έκπληκτο, τον αγανακτισμένο και παίρνουν μέτρα κατά των ναζιστών. Τώρα ο κ. Δένδιας θυμήθηκε ότι έχει στο συρτάρι του γραφείου του δεκάδες φακέλους για την κακοποιό δράση της Χ,Α και τις στέλνει άρον-άρον στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μέχρι τώρα τι έκανε, γιατί δεν τις έστελνε; Τώρα όμως είναι αργά για τον αδικοχαμένο Π. Φύσα και για τους άλλους τους κολασμένους της γης τους έγχρωμους και τους ξένους που δολοφονούνταν, δέρνονταν ανηλεώς . αν και γι αυτούς τους τελευταίους οι …θεωρητικοί των υπογείων του Μαξίμου αμφιβάλλουν κατά πόσο είναι άνθρωποι. Τώρα που καίγεται το χρυσαβγίτικο χαρτί, οι κυβερνητικοί σύμβουλοι πιστεύουν πως ήρθε η ώρα της άγριας και χυδαίας σπέκουλας , με αρωγούς τους πληρωμένους ΄΄δημοσιογράφους΄΄, και τους χρεοκοπημένους καναλάρχες, ανασύροντας από την ναφθαλίνη την περιβόητη και ανεγκέφαλη θεωρία των δύο άκρων. Από την μια λοιπόν, η ΧΑ και από την άλλη η Αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, που… απεργάζονται πολιτική και κοινωνική ανωμαλία. Φυσικά τη θέση στο μέσο του περίφημου συνταγματικού τόξου, την προορίζουν για τον εαυτό τους, ως…δύναμη συνταγματικής τάξης και ασφάλειας.



Αδίστακτο και ανιστόρητο, το επαναλαμβάνουμε, το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ , δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να τρομοκρατήσει ακόμη μια φορά την κοινωνία, να σπείρει ψευδεπίγραφα και κάλπικα διλλήματα, μήπως και καταφέρει να διαιωνίσει την παρουσία του στην εξουσία. Αλήθεια πιστεύουν ότι είναι τόσο αφελής ο λαός μας;