Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Όχι στο γκρέμισμα της αερογέφυρας του Κορινού

Δελτίου Τύπου
           του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
              δημοτικού συμβούλου Κατερίνης


Όχι στην απομόνωση του Κορινού


Καταγγέλλουμε στους δημότες του Κορινού και όλης της Κατερίνης την πρόθεση της αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ να γκρεμίσει σε λίγες μέρες την γέφυρα του Κορινού αποκόβοντας έτσι τον Κορινό από την Εθνική Οδό, την Παλαιά Εθνική Οδό και την Κατερίνη.

Χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών παραγόντων, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς εξασφάλιση αξιόπιστου εναλλακτικού οδικού δικτύου, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει σοβαρός λόγος γκρεμίζεται η αερογέφυρα απομονώνοντας όχι μόνο τον Κορινό αλλά και την Παραλία δεδομένου ότι η γέφυρα Κορινού εξυπηρετεί τους τουρίστες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Φαίνεται ότι πατάμε στα χνάρια της γέφυρας του Αιγινίου η οποία όχι μόνο γκρεμίστηκε ξαφνικά, όχι μόνο αποκόπηκε κάθε πρόσβαση με την Εθνική Οδό αλλά ο προγραμματισμός της ανέγερσης της νέας γέφυρας ξεπερνάει την διετία.

Επειδή η γέφυρα του Κορινού δεν είναι τσιφλίκι της αυτοκινητόδρομος ΑΓΑΙΟΝ.

Επειδή με το γκρέμισμα της γέφυρας αποκόβεται ο Κορινός ακόμα και από τα χωράφια του πάνω από την Π. Ε. Ο. αλλά και με τις επιχειρήσεις του απέναντι από την Εθνική Οδό.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος η απομόνωση του Κορινού να είναι μεγάλης διάρκειας με καταστροφικές επιπτώσεις στον τουρισμό του Κορινού και της ευρύτερης περιοχής.

Επειδή υπάρχει η τεχνολογία ακόμα και αν χρειαστεί να γκρεμιστεί η γέφυρα να μην αποκοπεί ο Κορινός είτε με την κατασκευή πρώτα της νέας γέφυρας, είτε με την κατασκευή σε σύντομο χρόνο προκάτ γέφυρας με παράλληλη λειτουργία για το συντομότατο αυτό διάστημα εναλλακτικής οδικής σύνδεσης.

Επειδή κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.



Καλούμε τη δημοτική αρχή, το τοπικό συμβούλιο, τους φορείς της Πιερίας και τους δημότες του Κορινού και του Δήμου Κατερίνης σε άμεση αγωνιστική κινητοποίηση με στόχο την προστασία των συμφερόντων των κατοίκων, την ελεύθερη επικοινωνία, όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις των σύγχρονων τσιφλικάδων της ΑΙΓΑΙΟΝ.



Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί όλα αυτά είναι συνέπειες του ξεπουλήματος της Εθνικής Οδού στους παραχωρησιούχους.



Κορινός 21/3/2014

Μάντζιος Δ. Αντώνης, οικονομολόγος



Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης