Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

STOP στις αυθαιρεσίες της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον»


Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα εκφράζει την αντίθεσή της με τα σχέδια κατεδάφισης της 
γέφυρας που συνδέει τον Κορινό Πιερίας με την Εθνική Οδό, την Παλαιά Εθνική Οδό και την Κατερίνη, από την «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ».

Οι κάτοικοι του Κορινού και της Πιερίας πληροφορήθηκαν μόλις την τελευταία στιγμή για τις προθέσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας να γκρεμίσει την αερογέφυρα την επόμενη εβδομάδα (1η Απριλίου), χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση, χωρίς συζήτηση και διαβούλευση με του φορείς, αποκόπτοντας έτσι τον Κορινό από την Εθνική Οδό και την Παλαιά Εθνική Οδό. Αποκόπτοντας τους κατοίκους από τα χωράφια και τις επιχειρήσεις τους τουλάχιστον για 16 μήνες. Απομονώνοντας και την Παραλία με συνέπειες και στην τουριστική κίνηση της περιοχής.


Ως τώρα, οι άμεσες αντιδράσεις των κατοίκων, φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα την προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης της γέφυρας που ανακοινώθηκε το Σάββατο.


Οι δραματικές επιπτώσεις από την κατεδάφιση της αεροφέγυρας θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν υπήρχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο προς το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής, και όχι το κατά πως βολεύει την εταιρεία, όπως η κατασκευή της νέας γέφυρας πριν την καταστροφή της παλιάς και η κατασκευή του νέου ημικόμβου που προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας και ακόμη εκκρεμεί.


Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς της Πιερίας και τις δημοτικές αρχές σε επιφυλακή , ώστε να αποτρέψουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις επιδιώξεις των εργολάβων και των πολιτικών παραγόντων που απειλούν με απομόνωση την περιοχή του Κορινού Πιερίας. Τέλος καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της και να ελέγχει ως οφείλει, τους εργολάβους στην επικράτειά τους.

Το Γραφείο Τύπου


Περιφερειακή Παράταξη - Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Ανατροπή στην κεντρική Μακεδονία

Υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Mail Επικοινωνίας : rizospastikiaren@gmail.com