Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Και εφέτος φυτέψαμε στον Πέλεκα

Και εφέτος παρόντες στην δεντροφύτευση στον Πέλεκα (Λεύκο ποταμό) που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Πέλεκα.
 Όπως παλιότερα στον Κορινό με την Κίνηση Πολιτών Κορινού, όπως προ πέρυσι στην δεντροφύτευση στο Νεκροταφείο Κατερίνης με την Εθελοντική Ομάδα, όπως πέρισυ πάλι στον Πέλεκα. όπως και στην Πορεία για τη σωτηρία του Πελεκα.
 Φέτος κουβαλήσαμε λίγους κουβάδες νερό από το ποτάμι για να ποτίσουμε τα δέντρα πριν μάθουμε ότι θα έρθει να ποτίσει η πυροσβεστική, βοηθήσαμε στη στήριξη και περίφραξη τους, σκαλίσαμε ένα λάκκο γύρω γύρω για να ποτίζονται εύκολα. 
Είδαμε φίλους και γνωστούς χαρήκαμε για τους αρκετούς αγνώστους αλλά και για τα παιδιά που δώσανε έναν πολύχρωμο τόνο. 
Λυπηθήκαμε που μερικά δεντράκια τα έβγαλαν για να φυτέψουν νέα μεγάλα αν και είχαν πετάξει τα παλιά μάτια χαμηλα΄και είχαν πλούσιο ριζικό σύστημα. 
Και όλα αυτά όχι γιατί είμαστε παιδί του Πέλεκα, όπως δήλωναν όλοι στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο αλλά απόντες κατά τα άλλα, άλλωστε κατάγομαι από την Ήπειρο με πλούσια νερά και ορμητικά ποτάμια μεγαλωμένος στον Καλαμά και στον Αχέροντα, αλλά ήμουν εκεί για τη χαρά της συμμετοχής, της προσφοράς, της δημιουργίας για μια υποχρέωση στη φύση για ένα γαμώτο ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την πόλη αρκεί να συνεργαστούμε, να προετοιμαστούμε και να εξασφαλίζουμε πάντα την συνέχεια. 
Και γιατί ακόμα μερικά από τα δέντρα ήταν προσφορά από το φυτώριο της γυναίκας μου. Φυσικά για κάποιους είτε από συνήθεια, είτε από λόγους ίσης μεταχείρισης, είτε λόγω αδράνειας δεν ήταν εκεί κανένας δημοτικός σύμβουλος, γιατί αν ήταν θα έπρεπε να με αναφέρουν.
Ας είναι.

Και επειδή ο δήμαρχος προσπάθησε στο κανάλι να μειώσει αυτή την προσπάθεια, και επειδή κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για προεκλογική μου στάση να τους θυμίσουμε τις γραπτές μας απόψεις μετά την σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για τον Πέλεκα.

http://mantzios-antonis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5740.html