Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Malaysia Airlines: Η πτήση έπεσε και όλοι είναι νεκροί



Φωτογραφία: ΑΠΕ
«Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα. Σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση ότι η τελευταία κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και ως εκ τούτο έχει κατά πάσα πιθανότητα καταπέσει εκεί.
Την ίδια στιγμή, η αεροπορική εταιρία, Malaysia Airlines, ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος "θεωρείται χαμένο και οι επιβάτες νεκροί πέραν κάθε αμφιβολίας".

Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, οι συγγενείς των επιβατών κατέρρευσαν και άλλοι ξέσπασαν φωνάζοντας οργισμένα. Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη νέα συνέντευξη Τύπου όπου θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως αυστραλιανός δορυφόρος είχε εντοπίσει δυο νέα αντικείμενα στον ινδικό ωκεανό, και διεξαγόταν επιχείρηση ανέγερσης. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με αυτά τα αντικείμενα.