Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο τίτλος αυτός τοπικού blog της Κατερίνης αποδίδει τον σκοπό των χθεσινών επεισοδίων στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου. 

Κάποιοι προσπαθούν να βάλλουν φέις κοντρόλ στις συγκεντρώσεις τρίτων. 

Δηλαδή το Εργατικό Κέντρο συγκαλεί συγκέντρωση και κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν την παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν μιλάμε για διαφωνίες δεν μιλάμε για συνθήματα, δεν μιλάμε για άνοιγμα πανό, για καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής. 

Μιλάμε για απαγόρευση της ίδιας της παρουσίας μελών του ΣΥΡΙΖΑ ( εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων). 
Και άρχισαν όταν στο βήμα ήταν ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Με κραυγές και αποδοκιμασίες προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει. 5-6 μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης η οποίοι σίγουρα δεν εκφράζουν τις χιλιάδες των εθελοντών σε αυτές τις κομματικοποιημένες δράσεις τους και τα μέλη του ΛΑΕ οι πρώην σύντροφοι, με το πανό μιας κινηματικής δράσης.
 Στην ουσία όμως τρικυμία εν ποτηρίω. Εκατό νοματαίοι στη συγκέντρωση, άλλοι τόσοι στου ΠΑΜΕ, γεμάτες οι καφετέριες και οι δρόμοι και κάποιοι κάνουν επαναστατική γυμναστική. 

Αν δεν ήθελαν να βλέπουν τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ας έκαναν την δική τους συγκέντρωση με έλεγχο εισόδου και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. 

Αλλά σε άλλη συγκέντρωση δεκτά τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες όχι όμως η απαγόρευση σε κάποιους να μιλούν και μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας.

Φίλοι μου στα σωματεία θέλουμε να γράφονται όλοι, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, στις εκλογές να ψηφίζουν όλοι και στις συγκεντρώσεις να πηγαίνουν όλα τα μέλη των σωματείων.
 Αν αυτό σας κάνει να φαίνεστε λίγοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να διώξετε τους πολλούς. Κάτι μάλλον δεν κάνετε καλά. 

Αυτοκριτική λοιπόν και όχι φίμωση.