Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ συμπαραστέκεται στον αγωνιζόμενο λαό της Πιερίας


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγωνιζόμενους πολίτες της Πιερίας

ΟΧΙ στα διόδια Αιγινίου – ΟΧΙ στην τρομοκρατία


Στα διόδια του Αιγινίου στην Πιερία εφαρμόζεται το νέο δόγμα μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης ενάντια στην όποια κινητοποίηση. Όταν χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στις 28 & 29/1 στο σταθμό διοδίων, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην επιχειρούμενη έναρξη της λειτουργίας τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν βίαια, κάνοντας χρήση χημικών και συλλήψεις στο σωρό.

Οι 11 συλληφθέντες της 28/1 (μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και 2 ανήλικοι) αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα. Την Τρίτη 29/1 συνελήφθησαν 1 νεαρή γυναίκα (που δικάστηκε στο αυτόφωρο και αθωώθηκε) και 1 μαθητής (που θα δικαστεί τον Ιούνιο). Και τις δύο μέρες (29 & 30/1) πλήθος πολιτών κατέκλυσαν τα δικαστήρια Κατερίνης, συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες αγωνιστές.
Παράλληλα, την Τετάρτη 30/1 εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Β.Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β.Λαγδάρη, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους δίκαια αγωνιζόμενους πολίτες της Πιερίας.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των πολιτών της Πιερίας. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών και να αθωωθεί ο κατηγορούμενος μαθητής.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τις ποινικές διώξεις των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή τους.

Τασσόμαστεκατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, που οδηγεί όλη την περιοχή στην απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό.

Σύλλογος Φοιτητών ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ


Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.