Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις και προαναγγελίες αποχωρήσεων μετά το «γάμο» με τη ΝΔ


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιπποκράτους η απόφαση να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου
Παναγιωτακόπουλου, ενώ με σκληρή γλώσσα σχολίασε τις εξελίξεις ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η«Αριστερή Πρωτοβουλία» τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».

Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το σωσίβιο του Σαμαρά», τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εκ των επικεφαλής της «Κίνησης των 75» και πρώην γραμματέας του κόμματος.

«Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από την δεξιά... Όποιος το βρει ας μου το πει» σχολίασε, προσθέτοντας:

«Ή μάλλον οι πολλές χιλιάδες που αγωνιστήκαμε και παλέψαμε διαχρονικά για την παράταξη που ίδρυσε και μεγαλούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1974 το ξέρουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
tvxs