Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μετ' εμποδίων ομιλία Σαμαρά: Θριαμβολογίες και ακροδεξιό άρωμα


Θριαμβολογίες για τον TAP και ακροδεξιό άρωμα στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΝΔ με βασικό σύνθημα «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα». Η ομιλία διεκόπη προσωρινά καθώς ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε αδιαθεσία, ωστόσο στην συνέχεια επέστρεψε στο βήμα του συνεδρίου. Όπως ανακοινώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. «Με συγχωρείτε αλλά πρέπει να κάτσω για δυο λεπτά...» ανέφερε ξαφνικά ο πρωθυπουργός. Αμέσως η κάμερα έφυγε από πάνω του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακόπηκε η ζωντανή μετάδοση του Συνεδρίου από την ιστοσελίδα της ΝΔ. «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ομιλία του και επέστρεψε στην οικία του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δήλωσε πως μετά τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP θα υπάρξουν και «άλλες καλές ειδήσεις για τη χώρα». «Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε η συμφωνία αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» και «η Ελλάδα καθίσταται πόλος επενδύσεων μπαίνοντας για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη».

Επίσης ανέφερε πως με την εξέλιξη αυτή «ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ αποστομώνονται οι «προφήτες της καταστροφής». Παράλληλα σημείωσε πως προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ αναφερόμενος στο ναυάγιο της ΔΕΠΑ με την απόσυρση της Gazprom υποστήριξε πως «γρήγορα θα ξεπεραστεί». «Κάποιοι βιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας.Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε.

«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα. Ανοίγει η λεωφόρος για ανάκαμψη», δήλωσε και πρόσθεσε πως «πραγματικά δικαιωμένοι θα νιώσουμε όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία ειδικά των νέων, κάτι που θα γίνει με επενδύσεις, με διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας των νέων». «H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δικαίωση του Κώστα Καραμανλή που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, ενώ υποστήριξε πως και ο ίδιος δικαιώνεται με την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. Παράλληλα αναγνώρισε τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «στο έργο του τελευταίο χρόνου» αν και σημείωσε πως «πάντα θα έχουν διαφορετικές πορείες». «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε αναφερόμενος έμμεσα στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Στόχος της δικομματικής κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία».
Σχετικά με την ΕΡΤ την χαρακτήρισε εκ νέου «αμαρτωλή» τονίζοντας πως «στόχος «είναι να αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση». Όπως είπε στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε πως σε αυτήν «διορίζονταν κυρίως άνθρωποι της Αριστεράς». «Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά». «Η λογική των καταλήψεων τελείωσε. Προχωράμε με τον νόμο, εφαρμόζουμε τον νόμο», ανέφερε. 

Για το μεταναστευτικό ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «η χώρα μας υπέστη μιαάοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών». «Τους βλέπουμε με συμπάθεια αλλά δεν τους αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά η χώρα μας. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε την είσοδο στο ελάχιστο ενώ τους προωθούμε στις χώρες τους αλλά είναι δύσκολο έργο», πρόσθεσε.

Αρχή της ΝΔ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι το εθνικό συμφέρον. «Το έθνος μας ενώνει,το έθνος είναι η κοινή πατρίδα που έχουν οι πολίτες, χώρες χωρίς εθνική υπόσταση δεν είναι χώρες είναι χώροι πιόνια στα χέρια των ισχυρών. Η Ελλάδα είναι χώρα όχι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός δεν είναι πληθυσμός».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίωνσημειώνοντας πως «αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη θα τα βοηθήσουμε αλλά πρέπει να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για κάθε χρήση που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Ειδική αναφορά έκανε και στην κατοχύρωση της ασφάλειας του πολίτη και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. «Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας αξίζει καλύτερη μεταχείριση» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην «αριστερή αντιπολίτευση» που όπως είπε «υποθάλπει συντεχνιακές τακτικές». Επίσης αναφέρθηκε και στους «νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα».
tvxs