Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Κατερίνη

   Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


Η δημοτική μας παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης»  καταδικάζει την  άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δολοφονία  αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και την απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς.

     Η δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης (επίθεση στο Πέραμα, Μελιγαλάς, δολοφονία στο Κερατσίνι)  και αποπροσανατολισμού από την Χ.Α. και ακροδεξιά κέντρα.
      Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των δύο άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α.  Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας) και υπονομεύει  την ίδια τη δημοκρατική παράδοση του τόπου.
      Είναι πλέον φανερό, ότι μνημόνιο και φασισμός πάνε μαζί.  Η  Χρυσή Αυγή αποτελεί  το μακρύ χέρι του συστήματος, που μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού για απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές.
        Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση. Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά.
       Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 25 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, στα πλαίσια Πανελλαδικών κινητοποιήσεων την ίδια μέρα, όλους τους δημότες της Κατερίνης, όλους τους πολίτες της Πιερίας , σε μια μαχητική, αντιφασιστική, αντιμνημονιακή, ειρηνική διαδήλωση του λαού της Πιερίας για να τσακίσουμε το τέρας του φασισμού αλλά και τις αιτίες και τις πολιτικές που το τρέφουν και το χρησιμοποιούν.
Κατερίνη 24/9/2013
Αντώνης Δ.  Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης