Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έμφαση στην πολιτική φυσιογνωμία του δράστη
Στην πολιτική ταυτότητα του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, 
τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Κερατσίνι, εστιάζουν την προσοχή τους τα διεθνή 
μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται στην εγκληματική ενέργεια.

«Ένας νεοναζί έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα», αναφέρει το κρατικό βρετανικό δίκτυο BBC.

«Αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Αθήνα, από φερόμενο ως μέλος του νέοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε το ξημέρωμα της Τετάρτης. Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο και έκανε έρευνα στα γραφεία του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δικτύου.


«Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί συχνά για βία κατά μελών αριστερών οργανώσεων και μεταναστών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί από την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση», καταλήγει το BBC.

Ο επίσης βρετανικός Guardian σημειώνει ότι «η δολοφονία του αριστερού ‘χιπ χοπ’ καλλιτέχνη και ακτιβιστή του αντιφασισμού, ο οποίος μαχαιρώθηκε τη νύκτα της Τρίτης, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη στην Αθήνα».


«Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε νεοναζιστή, αφού ο τελευταίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αριστερό σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», αναφέρει στην ανταπόκρισή του το Γαλλικό Πρακτορείο.


«Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» αναφέρεται στο τίτλο του ρεπορτάζ της γαλλική Libération, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, ενώ και οι εκπρόσωποί του στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν επίσης πολλάκις προχωρήσει σε πράξεις βίας.


«Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, μέλος της νεοναζιστικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, για το μοιραίο μαχαίρωμα αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ και αντιφασίστα», αναφέρει, με τη σειρά της, η ιστοσελίδα International Business Times.

Πηγή: naftemporiki.gr