Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

                                                                                          Η Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου και 
οι εργαζόμενοι του Νομού μας εκφράζουμε τις 
έντονες ανησυχίες μας με αφορμή τις εξελίξεις και τα όσα ακούγονται για την λειτουργία του 
Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Παρατηρούμε τελευταία σε όλη την Ελλάδα ότι οι δημόσιες δομές υγείας, δηλαδή οι Μονάδες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα όλων των Ελλήνων απαξιώνονται, υποβαθμίζονται, εξαθλιώνονται και αφήνονται να καταρρεύσουν, γεγονός που προβληματίζει εργαζόμενους και πολίτες που βλέπουν ένα από τα σημαντικά τους δικαιώματα, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ να καταρρίπτεται.
Το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται μεθοδευμένα στις τσέπες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των πολιτών, η ΥΓΕΙΑ ένα αγαθό που έπρεπε να διατηρηθεί και ενισχυθεί και ένεκα της σημερινής κατάστασης, με τη φτώχεια του λαού, με τους χιλιάδες άνεργους και ανασφάλιστους.
Οι Μονάδες Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ πρέπει πάση θυσία να διατηρηθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν ως κορμός ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι καιρός όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του πολύτιμου αγαθού της ΥΓΕΙΑΣ σταματώντας την αφαίμαξη του λαού και την απαξίωση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στη διάλυση των Δημοσίων Δομών Υγείας και απαιτούμε:
Να στηριχθεί και να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην κατεύθυνση ενός Δημόσιου,δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών.
Την εξασφάλιση της Δημόσιας και ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Να διατηρηθούν οι Δημόσιες Δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως πυρήνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ομαλής και ανεμπόδιστης μετάβασης μας στους φορείς υποδοχής.


Η διοίκηση του Εργατικού μας κέντρου θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και θα στηρίξει τον αγώνα τους για την διατήρηση και την λειτουργία των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ