Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνία Πρώτα: Είμαστε αριστεροί και θέλουμε συμμαχίες


«Με καθαρή πλέον πολιτική στόχευση, θέλουμε να συμβάλουμε στον προσδιορισμό μιας εναλλακτικής πολιτικής λύσης», δηλώνει στο tvxs.gr ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, αναφερόμενος στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση της κίνησης Κοινωνία Πρώτα η οποία διεξάγεται την Τετάρτη το απόγευμα, με τη συμμετοχή των Δραγασάκη, Κοντούλη, Μαριά, Φλωρίδη, Τσούκαλη.
Ενόψει της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης της κίνησης Κοινωνία Πρώτα, ο πρωτεργάτης Οδυσσέας Βουδούρης θέτει το ερώτημα σε ποιον βαθμό υπάρχει έτοιμη μία ανατρεπτική και συγχρόνως ρεαλιστική πρόταση απέναντι στο αδιέξοδο το οποίο κατά τη γνώμη του οδεύει η δικομματική κυβέρνηση.

«Εμείς απαντάμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανατραπεί μόνο με μία ευρύτερη συμμαχία αριστερών προοδευτικών δυνάμεων, πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα, με δύο όρους: προγραμματικό πλαίσιο και φερεγγυότητα», δηλώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος απαρνείται τον όρο κεντροαριστερά:

«Είμαστε αριστερό κίνημα. Δεν πιστεύουμε ότι το κέντρο, που σχετίζεται με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικός χώρος. Είναι μόνο γεωγραφικός χώρος στον οποίο βρίσκονται πολίτες χωρίς ξεκάθαρη τοποθέτηση. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αυτόν να τον κόσμο με αριστερές προτάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υιοθετήσουμε ιδεοληψίες. Θέλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Να κάνουμε ανατρεπτικές και ρεαλιστικές προτάσεις. Για παράδειγμα, δεν θα προσλάβουμε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους. Δεν θα φτιάξουμε μια σοσιαλιστική Ελλάδα».

Ο Οδ.Βουδούρης αναφέρεται ως εξής σε σημαντικούς και όχι τυχαίους προσκεκλημένους της εκδήλωσης:

Γιάννης Δραγασάκης
«Είναι βασικός εκφραστής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελεί κεντρική δύναμη αυτήν τη στιγμή. Αναγνωρίζουμε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγέθους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσχωρούμε σε αυτόν. Διαφοροποιούμαστε και διεκδικούμε πρωτοποριακό ρόλο.»

Νίκος Τσούκαλης
«Στη ΔΗΜΑΡ βρίσκονται τουλάχιστον δύο κόμματα σε ένα. Υπάρχει μία ομάδα που ‘θέλει’ ΣΥΡΙΖΑ και μία άλλη που ‘θέλει’ ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτήν την έννοια, τον διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ δεν τον κλείσαμε. Αντιθέτως, θέλουμε να τον ανοίξουμε.»

Νότης Μαριάς
«Θα δώσει το ‘παρών’ στην εκδήλωση ως βασικός εκφραστής των αντιμνημονιακών πολιτών και όχι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μας ενδιαφέρει ο λόγος ενός Νότη Μαριά. Σε έναν μεγάλο βαθμό, βλέπουμε κι εμείς έτσι τα πράγματα.»

Γιώργος Φλωρίδης
«Μπορούμε να έχουμε συμπόρευση μαζί του; Να το συζητήσουμε. Μεταρρυθμιστικά μας εκφράζει. Αλλά τι θα πράξει; Θα πάει με το ΠΑΣΟΚ ή θα δεχτεί μία συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Ιωάννα Κοντούλη
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τη θέση τους σε αυτήν τη συμμαχία.»

Νίκος Σταυρογιάννης
«Η Νέα Μέρα επίσης προσεγγίζει τον πολιτικό λόγο μας.»

tvxs