Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΚΑΨΕ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗΜ ΝΑ ΜΑ ΛΕΙΨΕΙΣ ΛΑΔΙ

Κ.Ο.Β ΥΓΕΙΑΣ της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ

Αφού πρώτα εφάρμοσε με το παραπάνω όλα τα αντιλαϊκά μετρά, με ιδιαίτερο σθένος και σκληρότητα, αφού έχει μετατρέψει το νοσοκομείο σε ξενοδοχείο πολυτελείας με τιμοκατάλογο που αποτρέπει κόσμο από την επίσκεψη του σε αυτό, αφού κάθεται και υποφέρει λόγο της αδυναμίας του να ανταποκριθεί οικονομικά στο κόστος μιας επίσκεψης στο νοσοκομείο Κατερίνης, την στιγμή που αδιαφορεί για την υπολειτουργία του νοσοκομείου λόγω των τραγικών ελλείψεων στα τμήματα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσει θετικούς ισολογισμούς, όλα αυτά πάντα στο πλαίσιο της πίστης του στις πολιτικές που εφαρμόζονται όλα τα προηγούμενα χρόνια.Δηλ. την επίθεση στην υγεία, στα δικαιώματα των υγειονομικών και των ασθενών που αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχει στόχο: Να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της υγείας, να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες, να μεταφερθούν κονδύλια από κρατικές δαπάνες για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου , αλλά και να αφεθεί χώρος στους ιδιώτες για να επενδύσουν γιατί προσδοκούν υψηλή κερδοφορία στο χώρο της υγείας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της τραγικής κατάστασης της αγανάκτησης και του θυμού εργαζομένων και ασθενών κατάσταση που πέρα από τις άλλες επιπτώσεις βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.
Έρχεται τώρα η διοίκηση του νοσοκομείου να το παίξει πονόψυχη και φιλάνθρωπη, οργανώνοντας συγκέντρωση φάρμακων από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ 92,6 (αλήθεια ποια η θέση τους και η στάση τους για όλα τα παραπάνω ;)
Σε αυτές της δύσκολες στιγμές που περνάμε οι λαϊκές οικογένειες η αλληλεγγύη είναι ένα από τα ζητούμενα ,όταν αυτή όμως μένει σε κάποιες κινήσεις φιλανθρωπίας και δεν δένεται με αγώνα και διεκδίκηση τότε όχι απλώς δεν βοήθα, αλλά αντιθέτως κάνει και κακό αφού οδηγεί σε εκτόνωση της λαϊκής οργής, άρα παρατείνει τη ζωή του σάπιου και άδικου καπιταλιστικού συστήματος
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή.
 Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!!!
 Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία!
 Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους! Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους!!
 Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
 Όχι στις απολύσεις όχι και στην εφεδρεία.
 Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!
Κ.Ο.Β ΥΓΕΙΑΣ της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ