Ζητείται πολιτική λύση δηλαδή για να ξεπεραστούν τα Περιβαλλοντικά Προβλήματα και να μην τηρηθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι;
Πότε ενημέρωσε η Διοίκηση του κ. Χιονίδη τους κατοίκους του Κορινού αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο για την Ολυμπιάδα; Ποτέ, παρ΄ όλες τις δημόσιες εκκλήσεις μας!
Να θυμίσουμε ότι οι ΖΟΕ εγκρίθηκαν το 1995. Το 1998 με Προεδρικό διάταγμα από το ρέμα της Αη Μαριάς ( αντλιοστάσιο βιολογικού) μέχρι τα όρια του Κίτρους ορίστηκε Ζώνη Προστασίας του υγρότοπου ο οποίος ανήκε στη συνθήκη Ραμσάρ.
Τον Φεβρουάριο του 2001 απορρίφθηκε από το ΣΤΕ το Πολεοδομικό Σχέδιο της Ολυμπιάδας γιατί μέρος του βρισκόταν εντός της Ζώνης Προστασίας! Το 2004 προεκλογικά με υπουργική απόφαση ( αφού με νόμο είχε καταργηθεί έγκριση των Πολεοδομικών Σχεδίων να γίνονται με Προεδρικό Διάταγμα, αποφεύγοντας έτσι τον προληπτικό έλεγχο του Σ.τ.Ε.) εγκρίθηκε το Πολεοδομικό χωρίς όμως να έχουν οριστεί τα όρια της Ζώνης Προστασίας αφού δεν ανανεώθηκαν σύμφωνα με το νόμο του 1998, ένας νόμος που τελικά καταργήθηκε ως αντισυνταγματικός.
Πολλές δαπάνες, πολλές δικαστικές διενέξεις, πολλά χρήματα για μελέτες, εγκαίνια και στρώσεις δρόμων, πολλές προεκλογικές εξαγγελίες, πολλά θα, πολλές πράξεις στα όρια της νομιμότητας. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λαλιώτης τον Ιούνιο υπέγραφε τα προαναφερόμενα όρια Προστασίας και μετά από δύο μήνες ( άραγες δίνοντας πολιτική λύση ) υπέγραφε το Προεδρικό Διάταγμα για το Πολεοδομικό το οποίο ποτέ δεν υπογράφηκε αφού επεστράφη ως μη νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε κινούμενη άμμος η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ γιατί κάποιοι θέλανε να κάνουν παιχνίδι στις πλάτες των κατοίκων και των επενδυτών, εισπράττοντας ψήφους και δάφνες και πιέζοντας κάθε φορά για πολιτικές λύσεις είτε με την υπογραφή Λαλιώτη, είτε με την υπογραφή το 2004 προεκλογικά που τρέχανε Δημητρίου και Τσερτικίδης.
Τα πράγματα θα ήταν απλά αν τηρούσαν την νομιμότητα, απέφευγαν τις "πολιτικές λύσεις" και αναζητούσαν είτε άλλη πρόσφορη και νόμιμη ανάπτυξη της περιοχής είτε ακόμα και με την πολεοδόμηση του υπολοίπου που έφθανε για τους μόνιμους κατοίκους Κορινού. Δεν έφθανε όμως για να γίνουν οι μεγάλες εργολαβίες, να πάρουνε οι δήμαρχοι τους πολλούς ψήφους, να γεμίσει ο Κορινός κατά τις κληρώσεις από πολίτες που έψαχναν να βρουν τον Κορινό και το δημαρχείο για να πάρουν μέρος στις κληρώσεις των οικοπέδων σε ε΄ναν τόπο που ήταν γραμμένοι μεν αλλά δεν τον γνώριζαν.
Διαβάστε στο e-pieriahttp://e-pieria.gr/news-2/latestnews/3630-olympiada_xrysogelos
Ακόμα διαβάστε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρησης του υγροτόπου
http://www.axiosdelta.gr/Portals/0/Documents/%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%20%CE%9F%CE%A1%CE%9D%CE%99%CE%98%CE%9F%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3%20%CE%99%CE%91%CE%9D_%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%202013_%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3.pdf