Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αδυναμία για τους 180 και «κρυφά» σενάρια που βγάζουν πρόεδρο

Σε πρώτο πλάνο
Σε πρώτο πλάνο η αδυναμία της κυβέρνησης να συγκεντρώσου τους απαιτούμενους 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Την εμφάνισή τους στον Τύπο κάνουν κρυφά σενάρια που απεργάζεται η κυβέρνηση ώστε να αποφύγει ή να περιορίσει την οδυνηρή ήττα από τη διαδικασία.
Με «Τρία κρυφά σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο» κυκλοφορούν Τα Νέα. Το πρώτο σενάριο είναι να αντικατασταθεί ο Σταύρος Δήμας από άλλο υποψήφιο στην τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το δεύτερο είναι επί της ουσίας η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για συμφωνία Τσίπρα – Σαμαρά για εκλογή προέδρου και ορισμό ημερομηνίας εκλογών και το τρίτο ειναι η δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού με αντικατάσταση του πρωθυπουργού.





«Στρατηγική τρίτου γύρου για Σαμαρά-Τσίπρα» είναι ο τίτλος του Έθνους που υποστηρίζει ότι οι δυο αρχηγοί έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς «εκείνη την ημέρα και τα προηγούμενα πέντε 24ωρα θα παιχθούν όλα».



«Φλερτάρει την αυτοδυναμία» γράφει το Ποντίκι αναφερόμενο στο ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενώντας δημοσκόπηση της ALCO που δείχνει «σαφή διεύρυνση της διαφοράς από τη ΝΔ». Τη στήριξη που παρείχε η Κομισιόν στην υποψηφιότητα Δήμα υπογραμμίζει η Ναυτεμπορική που βλέπει «σαφή δημόσια στήριξη στις αποφάσεις του πρωθυπουργού».





«Δύο πρώην πρωθυπουργοί προειδοποιούν» στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που φιλοξενεί τους Κώστα Σημίτη και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι οποίοι υπογραμμίζουν «την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς τις σχέσεις της Αθήνας με τους εταίρους συγκυρία».



«Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ η «επόμενη μέρα» είναι ο τίτλος της Αυγής που βλέπει πίσω από τις διαψεύσεις Σαμαρά για την αντικατάσταση Δήμα μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, αναγνώριση της επερχόμενης ήττας.



Με τη δική του θέση εν όψει της εκλογής Προέδρου σε πρώτο πλάνο κυκλοφορεί ο Ελεύθερος Τύπος. «Βρείτε συναίνεση για τη χώρα όπως για τον Ρωμανό» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που σημειώνει: «τα κόμματα ψήφισαν, σε μια σπάνια στιγμή για το Κοινοβούλιο, ομόφωνα την τροπολογία που έσωσε τον 21χρονο φυλακισμένο απεργό πείνας από το θάνατο. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες δοκιμασίες και απαιτείται το ίδιο αίσθημα ευθύνης για να μη ζήσουμε ακόμη πιο επώδυνες καταστάσεις».



«Νίκησε η αλληλεγγύη» είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που τονίζει ότι η ασφυκτική πολιτική πίεση έφερε το ποθητό αποτέλεσμα στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. «Θλιβερή παραφωνία στη διακομματική συναίνεση που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε οι Αδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης!» υπογραμμίζει η εφημερίδα. «...Και αυτοί κλονίζονται» τιτλοφορείται το πολιτικό θέμα της εφημερίδας που βλέπει απαισιοδοξία σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και «σφήνα από Γιώργο» (σ.σ. Παπανδρέου).



«Γελοίο κράτος» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που κυκλοφορεί με πρώτο θέμα την υπόθεση της οικογένειας του 19χρονου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου που σκοτώθηκε σε στρατόπεδο του Βόλου όταν εξερράγη όλμος. «Η Εφορία παρακράτησε μέρος της αποζημίωσης που έδωσε ο Στρατός στην οικογένεια του εκλιπόντος πεζοναύτη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό αυτής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κόβει από την οικογένεια τη μείωση που δικαιούνταν ως πολύτεκνη με τέσσερα παιδιά» σημειώνει η εφημερίδα. Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει: «Δεν υπάρχουν οι «180» (έως αυτή τη στιγμή...) Οργιάζουν οι φήμες για Κουβέλη».

Τα πρωτοσέλιδα:












tvxs