Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

"Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού, όχι στη λιτότητα" από τους Ιρλανδούς





Ένα μεγάλο όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και στη λιτότητα είπαν χιλιάδες Ιρλανδοί πολίτες έξω από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας. Η διαδήλωση των 30 χιλιάδων ιρλανδών αποτελεί την μεγαλύτερη κινητοποίηση στη χώρα, ενώ το σύνθημα που ακουγόταν περισσότερο ήταν το "Φτάνει Πια! Να πάρουμε πίσω την Ιρλανδία για τα παιδιά μας".Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο του πακέτου λιτότητας των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που θέλει να εφαρμόσει η ιρλανδική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντα Κένι.

"Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να σηκώνουν αδιαμαρτύρητα τα βάρη και βγήκαν στους δρόμους", δήλωσε ένας 45χρονος διαδηλωτής, ο οποίος πήρε ρεπό από την δουλειά του και ταξίδεψε τρείς ώρες με το πούλμαν από την δυτική Ιρλανδία έως το Δουβλίνο για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε μείωση των υπό επιβολή νέων τελών ύδρευσης και υποσχέθηκε να τα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα έως το 2019.

Παρόλα αυτά οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και όπως φαίνεται η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντα Κένι και το κόμμα του Fine Gael έπεσε δημοσκοπικά, στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 11 χρόνων.

http://www.alterthess.gr/