Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα-Μπαρτσελόνα: Ένας αγώνας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες




Δύο ομάδες με ιστορία, η Μπαρτσελόνα και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες.Στις 18 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί με βετεράνους φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στα Γιάννενα, που αποτελούν τον πρώτο σταθμό μιας μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης.

Θρύλοι του ποδοσφαίρου από την ομάδα σύμβολο της Καταλονίας και βετεράνοι από τον θρυλικό Άγιαξ της Ηπείρου, εκτός από τον μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα, θα δώσουν την ευκαιρία σε περίπου 150 πρόσφυγες, παιδιά και ενήλικες, που ζούν στα κέντρα της περιοχής, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ποδοσφαίρου.

Για λόγους ιδιαίτερου συμβολισμού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, σχετικά με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στην πόλη και το μεγάλο φιλικό αγώνα ανάμεσα στους βετεράνους των δύο ομάδων.

Την Ύπατη Αρμοστεία εκπροσώπησε ο επικεφαλής του γραφείου για τους πρόσφυγες στην Ήπειρο Marco Buono, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης αυτής ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά των προσφύγων, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα workshops των βετεράνων της Μπαρτσελόνα. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία που όλο αυτό το διάστημα ανταποκρίθηκε και στάθηκε αλληλέγγυα.
tvxs