Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η εξύβριση δεν είναι ατάκα, ενώ οι ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος δεν αποδίδουν δικαιοσύνη



Απάντηση του Αντώνη Μάντζιου σε δημοσίευμα της «Πολιτείας»

Με έκπληξη διάβασα σε σχόλιο σας τον χαρακτηρισμό ως ατάκα την εξύβριση (με την έκφραση μαλ..ας ) δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, δεξί χέρι του δημάρχου και επ’ αμοιβή Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης, κατά δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης ο οποίος τοποθετείτο κριτικά κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού μας συμβουλίου. Και αυτό γιατί ποτέ η εξύβριση δεν είναι ατάκα αλλά και γιατί αφορούσε προσπάθεια φίμωσης δημοτικού συμβούλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Σκεφτείτε μια αντίστοιχη «ατάκα» κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού σας καθήκοντος!.

Η συγκεκριμένη στάση του «επώνυμου» δημοτικού συμβούλου είναι μόνιμη





με διακοπές, παρεμβάσεις και εξυβρίσεις εκτός μικροφώνου, σε κάθε συνεδρίαση και ως εκ τούτου αποτελούν τακτική την οποία όχι μόνο απλά ανέχεται αλλά μάλλον καλλιεργεί ο δήμαρχος του οποίου άλλωστε είναι δεξί χέρι.

με διακοπές, παρεμβάσεις και εξυβρίσεις εκτός μικροφώνου, σε κάθε συνεδρίαση και ως εκ τούτου αποτελούν τακτική την οποία όχι μόνο απλά ανέχεται αλλά μάλλον καλλιεργεί ο δήμαρχος του οποίου άλλωστε είναι δεξί χέρι.

Αν συσχετίσουμε αυτή την τακτική του δημοτικού συμβούλου με την ειρωνεία, τις υπεκφυγές και τις μη απαντήσεις του δημάρχου σε ερωτήσεις μας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δημοτική αρχή καταφεύγει σε αυτές τις προκλήσεις για να φοβίσει, να φιμώσει τις αντιπολιτευτικές φωνές στο δημοτικό συμβούλιο, μετατρέποντάς το σε χώρο αυτοθαυμασμού του δημάρχου για μια πόλη που υποφέρει.

Θεωρούμε ότι το γάλα για τους εργάτες καθαριότητας που κόπηκε εδώ και δυο χρόνια και η χορήγησή του αποτελεί συμβατική υποχρέωση και δικαίωμα των εργαζομένων, η εξασφάλιση στοιχειωδών όρων υγιεινής διαβίωσης των Ρωμά του Δήμου μας που είναι υποχρέωση του Δήμου και χωρίς πολλά έξοδα, η αναλυτική ενημέρωση για το Πολιτιστικό Κέντρο, η αίθουσα που δεν δίνεται στις παρατάξεις γιατί τις θέλει μακριά από το Δήμο και τα πόδια του ο κ. δήμαρχος, η μη προκήρυξη της θέσης του συμπαραστάτη του δημότη γιατί έτσι προστατεύει το πελατειακό παραταξιακό και ρουσφετολογικό παραμάγαζο του Δήμου, γι όλα αυτά χρειάζονται απαντήσεις και επιχειρήματα όχι υπεκφυγές και ειρωνείες. Υπάρχουν άλλοι χώροι και καλαμπούρια και εξυπνάδες και όχι ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως εκ τούτου θωρώντας ότι οι ύβρεις δεν είναι ατάκες ούτε οι ειρωνείες εξυπνάδες, διαβεβαιώνοντάς σας ότι σε καμία μας ερώτηση ή τοποθέτηση δεν ειρωνευτήκαμε την δημοτική αρχή και ως εκ τούτου μας αδικεί ο διαφαινόμενος συμψηφισμός συμπεριφορών, πιστεύοντας ότι ο δήμαρχος οφείλει απαντήσεις και η αντιπολίτευση οφείλει να κρίνει και να προτείνει παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την επιστολή μας όντας πεπεισμένοι ότι ο τύπος είναι και οφείλει να είναι η τέταρτη εξουσία που ελέγχει τις άλλες τρεις εξουσίες.


                       Τα  σχόλια της εφημερίδας "Πολιτεία"

Σε μέτρ των ειρωνικών σχολίων αναδεικνύεται ο δήμαρχος μας. Ποιος τον πιάνει όταν έχει κέφια ή... όταν η αντιπολίτευση του κάνει-τί άλλο- αντιπολίτευση! Στο πλαίσιο του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, αποκάλεσε τον Μαλτζάρη-με ανάλογο ύφος βεβαίως βεβαίως-«νεαρέ Ιωάννη» και μάλιστα αρκετές φορές θέλοντας να τον πικάρει προφανώς, όταν ο τελευταίος του φώναξε ότι δεν δέχεται αντίλογο! Από τον ειρωνικό σχολιασμό του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο αγαπημένος του Μάντζιος που ρώτησε το δήμαρχο για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ. «Αντώνη από όλους αυτούς που βλέπεις εκεί, μόνο οι 70 έχουν δικαίωμα ψήφου» του είπε περιπαιχτικά ο δήμαρχος, υπονοώντας προφανώς ότι ενδιαφέρεται λόγω της προεκλογικής περιόδου ως υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και το συνέχισε όταν διαμαρτυρήθηκε ο Μάντζιος, λέγοντας «τρόμαξα μήπως δεν είσαι στο ψηφοδέλτιο». Τι να πεις ο καθένας προσπαθεί να αναπτύξει τις αμυνές του με το δικό του τρόπο...

..................................................................................................................

Ήταν η μέρα των χαρακτηρισμών στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, όπου όλοι είχαν από μία... μύγα καθισμένη στον ώμο τους. Κορυφαία όλων η ατάκα του κυρ Τάκη που χαρακτήρισε... μακάκες τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Αν και όχι στο μικρόφωνο , το άκουσαν και τα παιδιά που έκαναν σκέιτ στο προαύλιο του δημαρχείου. Λίγο νωρίτερα τους ίδιους δημοτικούς συμβούλους τους αποκαλούσε «τζάμπα μάγκες» ο δήμαρχος επειδή ζήτησαν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αφήσει τη δημότη που ήταν στο βήμα να επανατοποθετηθεί για το θέμα των Αστικών. «Τζάμπα μαγκιά από αυτούς που κάνουν ανέξοδη πολιτική. Αυτή η τζάμπα μαγκιά μας έφερε σε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά! Εγώ πάλι λέω, τζάμπα θέατρο μας προσέφεραν πάλι...

.........................................................................................................

Την εμπλοκή στην κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή του ΚΤΕΛ, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος κατά το δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε υπάρχουν μικροδιαφορές με την εργολήπτρια εταιρεία που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Πρόκειται γα κάποιες διαφορές σε συναρμογές. Για κάποιον τεχνικό αυτά είναι αστεία πράγματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν πάτημα για τον εργολάβο» δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη οχυρώνονται και νομικά. «Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω» είπε.