Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι βρόμικες μεθοδεύσεις της καταρρέουσας πολιτικοοικονομικής «μαφίας»

Γράφει ο Αιας

Το είχαμε προβλέψει. Οσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και φουσκώνει το ποτάμι της λαικής οργής, παρασύροντας στα τάρταρα της κάλπης, τους υπηρέτες του Μνημονίου, τόσο η πεμπτοφαλλαγγίτικη μαύρη προπαγάνδα της Διαπλοκής θα επιστρατεύει ψέματα, συκοφαντίες, σύγχυση, αποπροσανατολισμό, φόβο και απειλές, για να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Γκεμπελικής έμπνευσης το σημερινό ολοσέλιδο, αλλά.............
αναμασημένο,
ρεπορτάζ στα «Νέα Σαββατοκύριακο», με τίτλο «πράσινα ορφανά
στην Κουμουνδούρου». Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν υπογράφεται αποκαλύπτει ότι, τελεί σε διατεταγμένη αποστολή.
Δημοσιογραφία της ελεεινής μορφής χειραγώγησης, εκβιασμών και παραπληροφόρησης του λαού. Όπως, λόγου χάρη, η μοχθηρή και σκοπίμως ψευδής αναφορά στην Λ. Κατσέλη, πως «πηγαίνοντας κόντρα στο νεοιδρυθέν κόμμα της», δήθεν δήλωσε δημοσίως ότι, «θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές».
Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η κάστα των «βιομηχάνων» της «Ενημέρωσης» είναι η πιο μεγάλη «τσατσά» μέσα στο «μπουρδέλο» του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας. Και όπως, εύστοχα έχει υπογραμμίσει ο Ουμπέρτο Έκο: «Κύριοι, ακούσατε ποτέ να μιλούν για μπουρδέλο, στο οποίο η τσατσά να είναι παρθένα;».
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το Ψυχαριστάν (πρώην Λαμπρακιστάν). Από παλιά ήταν ο σχεδιαστής των μεγαλύτερων πολιτικών παιχνιδιών και συμφορών.
Ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης, σε συνέντευξή του το 1996, στην Ελευθεροτυπία, που αναδημοσιεύεται στο νέο βιβλίο του με τίτλο «Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος. Μια ερμηνεία του ελληνικού αδιεξόδου», αναφέρει επί λέξει:
«Ο «Ψυχάρης» είναι ένα σύμπτωμα ενός αποστήματος που υφέρπει στην πολιτική ζωή. Το θέμα δεν είναι η προσωπική φιλοδοξία του κ. Ψυχάρη αλλά το περιβάλλον που λειτουργεί ως θερμοκήπιο και εκτρέφει «Ψυχάρηδες». Δηλαδή ένα σύστημα που προορίζεται να λεηλατεί και να χειραγωγεί διά του κράτους την κοινωνία. Διερωτηθείτε γιατί ο Έλληνας υπό διεθνώς ανταγωνιστικές συνθήκες αναδείχνεται στην κορυφή, στον τομέα δράσης του, ενώ στην Ελλάδα συνθλίβεται. Ο Ψυχάρης υπάρχει διότι κυριαρχεί το «σύστημα Λαμπράκη» στην πολιτική».
Ο Βασίλης Μουλόπουλος, επικεφαλής της πολιτικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δώσει το στίγμα της Κουμουνδούρου σχετικά με το πώς κινούνται τα ΜΜΕ στην Ελλάδα: «Πιστεύουμε ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος». Και συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ τόνισε πως «αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».
Υ.Γ Ιδού, η δημόσια δήλωση της Λ. Κατσέλη, που σκοπίμως παραποίησαν τα «Νέα»: «Εμείς, ως Κοινωνική Συμφωνία, πήραμε μια απόφαση, ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν κι αναζητούν μια προοδευτική διακυβέρνηση. Βασική συνιστώσα αυτών των δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, με απόφαση της πρώτης μας πανελλήνιας  συνάντησης στελεχών, αποφασίσαμε να δουλέψουμε, να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για την επόμενη μέρα, τις 18 Ιούνη, για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Αναρτήθηκε από kafeneio