Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη το άρθρο 4 του Συντάγματος


   «Απ’ ότι φαίνεται βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής. Σε λίγες ημέρες θα τελειώσει το
   θέατρο του παραλόγου και θα βρεθεί το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να «σερβιριστούν» τα προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας από την τρόικα εσωτερικού», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. «Τώρα όμως όλοι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστησαν από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν με πρόγραμμα την ιερά βίβλο του μνημονίου», συνέχισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.


«Το χρεωκοπημένο σύστημα και το νεοφιλελεύθερο λόμπι του μνημονίου και της χρεοκοπίας παίζει τα ρέστα του», τόνισε και πρόσθεσε πως «προσπαθεί να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τη συνταγή που έχει κονιορτοποιήσει όλον τον ευρωπαϊκό νότο».

Οκ. Τσίπρας μίλησε για «επικίνδυνα παιχνίδια» που παίζει το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, το οποίο «προσπαθεί παίζοντας με τις λέξεις και προσπαθώντας να παρουσιάσει ως επιτυχία το δώρο της επιμήκυνσης, μίας επιμήκυνσης που δεν είναι κάτι καινούργιο, ένα μπαγιάτικο δωράκι που μας είχε προταθεί πριν ένα χρόνο και είχε απορριφθεί από την ίδια τη κυβέρνηση Παπαδήμου και που περιγράφεται σε όλα τα κείμενα του ΔΝΤ εδώ και καιρό. Τώρα βεβαίως παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού», ενώ, όπως τόνισε «εμείς όμως γνωρίζουμε ότι η επιμήκυνση δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πλέον «το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή» , που όπως υπογράμμισε «απειλείται τόσο από την υπέρβαση των Συνταγματικών θεσμικών ορίων, που διαρκώς επιχειρούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, προκειμένου να εφαρμόσουν μια πολιτική που συνθλίβει τη κοινωνία, υπό το διαρκές πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης, όσο όμως και από τη δράση της ακροδεξιάς, που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του μνημονιακού συστήματος εξουσίας».

Ασκώντας κριτική στα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αποτελούν «ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί την επιχείρηση «να περάσουν πάση θυσία τα νέα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας». Άλλο τόσο φανερό είναι ότι υπάρχει ταυτόχρονα και ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας. Και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία και τον τόπο. Τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τα κεκτημένα τους και να διατηρήσουν στην εξουσία το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε την χώρα, είναι η θεωρία των άκρων», επισήμανε.

Επίσης, χαρακτήρισε τις τρεις αυτές πολιτικές δυνάμεις «ανιστόρητες» και επικίνδυνες», καθώς «Προσπαθούν να εξισώσουν, δηλαδή, τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζόμενων με τη βία των παρακρατικών. Επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή, με τη δράση της μαύρης αντίδρασης, των δοσίλογων, των χουντικών, των παρακρατικών». Στη συνέχεια τόνισε πως «γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη ρατσιστική και αντικοινωνική της δράση». «Ορισμένοι, μάλιστα, δε διστάζουν να ευχαριστήσουν και δημόσια τη Χρυσή Αυγή, γιατί τους δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουν το παλιό τους απωθημένο, να απονομιμοποιήσουν και να εξουδετερώσουν τους ενοχλητικούς για τα σχέδιά τους κοινωνικούς αγώνες, να απονομιμοποιήσουν και να εξουδετερώσουν την αριστερά», τόνισε και στη συνέχεια τους προειδοποίησε πως είναι «τζάμπα κόπος. Δεν θα τα καταφέρουν. Η Αριστερά στο τόπο μας έρχεται από πού μακριά και θα πάει πολύ μακριά. Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι άκρο, όπως προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν. Είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για ζωή και προκοπή. Είναι ο καταλύτης της ακάματης προσπάθειας του λαού μας για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

«Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο προτάσεις εξουσίας. Δύο ξεκάθαρες επιλογές: ή το Μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που ακυρώνει το μνημόνιο και θέτει τη βάση της ανασυγκρότησης. Ή τη λιτότητα και την ύφεση ή την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

«Το δίλλημα είναι τόσο καθαρό και κρυστάλλινο που προκάλεσε την εμφανή αμηχανία και ανησυχία του πολιτικού κατεστημένου», τόνισε και πρόσθεσε πως «το αλαλούμ των αντιδράσεών τους αποδεικνύει ένα μόνο: ότι η διαπλοκή στον τόπο μας βρίσκεται σε σύγχυση».

«Γιατί γνωρίζουν ότι μ’ εμάς δεν θα γλυτώσουν. Μ’ εμάς θα πληρώσουν. Θα τους στείλουμε επιτέλους το λογαριασμό και ας σταματήσουν να προσπαθούν να κρύψουν την άπληστη ολιγαρχία του πλούτου πίσω από ταβερνιάρισσες, δασκάλους και καθηγητές. Όπου κι αν κρύβονται, όσο κι αν κρύβονται όσοι κι αν κρύβονται, να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα κάνει πράξη το άρθρο 4 του Συντάγματος: «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Αυτό το άρθρο του Συντάγματος εμείς θα κάνουμε πράξη με τη δική μας διακυβέρνηση», επισήμανε.

«Με την Αριστερά στη κυβέρνηση, θα σταματήσει να φορολογείται η φτώχια και θα φορολογηθεί επιτέλους και ο πλούτος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «θα σταματήσει αυτή η σκανδαλώδης προστασία συγκεκριμένων συμφερόντων».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο κ. Τσίπρας πως η μόνη επιλογή για το κλίμα που ζει ο τόπος είναι «Να μπούμε εμείς μπροστά στις κοινωνικές αντιστάσεις και τους αγώνες. Να μπούμε εμείς μπροστά για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής και μέσα στο κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να επισημάνει την την ποιότητα και την ποσότητα της δουλειάς της Κ.Ο. στο κοινοβούλιο. «Ο «ανέτοιμος» ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει παρουσιάσει περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο δίνουν καθημερινά την μάχη στη Βουλή, μεταφέροντας τη φωνή και την αγωνία της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έτσι και τώρα, μπροστά στην απόπειρα της κυβέρνησης να κρύψει όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα σε ένα άρθρο, μπαίνουμε μπροστά για να δώσουμε τη μάχη να αποτραπεί η ολική καταστροφή του τόπου και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του. Να ξεχάσουν τις εκτροπές. Να ξεχάσουν τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Να ξεχάσουν τις κατεπείγουσες διαδικασίες και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διότι στην Ελλάδα η δημοκρατία είναι ακόμη εν ισχύ και εμείς θα την προστατεύσουμε», τόνισε.

«Αυτός ο λαός με την αντίστασή του, με την άρνησή του να γίνει το πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη, ήδη έχει κάνει πολλά. Έριξε δυο μνημονιακές κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό για το λαό και για το τόπο, για να μη τριτώσει το μνημόνιο, για να μην οριστικοποιηθεί η κοινωνική καταστροφή», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.