Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περί νοημοσύνης...


   της Σοφιάννας Μπονοβόλια
   Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί καλωσορίσατε στον Μεσαίωνα. Καλωσορίσατε σε μία κοινωνία  
   όπου το κακό πατάσσεται εν τη γενέσει του, όπου οι βλάσφημοι και ανίεροι τιμωρούνται αμέσως (δυστυχώς με τη μορφή φυλάκισης και όχι στο πυρ το εξώτερο όπως θα έπρεπε κανονικά), ώστε να μη μολύνουν τους αδελφούς μας με λόγια του Σατανά και να μην τους απομακρύνουν από τα χριστιανικά ιδεώδη με τα οποία ως γνωστόν πορεύεται ο φιλήσυχος Έλληνας πολίτης.

Αστείο; Για πολλούς όχι. Μόνο σαν αστείο δεν μπορεί να ιδωθεί άλλωστε η σύλληψη ενός ανθρώπου εν έτη 2012 με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω διαδικτύου. Εκεί λοιπόν που σταματά η λογική ξεκινά το έργο της Δικαιοσύνης.

Μιας δικαιοσύνης που δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε κραυγαλέες και πέρα από κάθε λογική ενέργειες. Μιας δικαιοσύνης που σπιλώνει το μητρώο ενός 27χρονου ανθρώπου και τον απειλεί με φυλάκιση επειδή δημιούργησε μία σελίδα στο facebook στην οποία επιτίθεται στα... ιερά και τα όσια της ελληνικής θρησκείας.

Να πληροφορήσουμε όμως τη δικαιοσύνη ότι τα ιερά και τα όσια έχουν ποδοπατηθεί χρόνια τώρα σε αυτή τη χώρα, τόσο από την ίδια τη Δικαιοσύνη, όσο και από την ελληνική εκκλησία. Αυτό που επιχειρείται να ποδοπατηθεί τελευταία είναι η λογική και η νοημοσύνη μας. Μια λογική που λέει ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ελεύθερης εκφοράς του λόγου (περιλαμβάνεται και η σάτιρα σε αυτήν) και της ανεξιθρησκίας. Μιας λογικής που είναι κάθετα αντίθετη στη λογοκρισία και μιας λογικής που αδυνατεί να εξισώσει την βλασφημία με την παιδεραστία, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα. Μιας λογικής που δεν θα ισοπεδώνει κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Μιας δικαιοσύνης που μας έχει πείσει ότι είναι εντελώς ανίκανη να συλλάβει ανθρώπους που ομολογούν δολοφονία ή συμμετοχή σε αυτήν, μεταναστών (η περίπτωση ανθρώπου που ανέφερε "έλα να κεντήσω το κορμάκι σου όπως κεντήσαμε χθες τον Ιρακινό"), μιας δικαιοσύνης που "κλείνει το μάτι" σε φασιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες στους δρόμους και δρα φασιστικά η ίδια όταν πρόκειται για προσβολή "ιερού" προσώπου.

Στην Ελλάδα του 2012, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν κάνει πλάκα με τη θρησκοληψία, αλλά δεν διώκεται όποιος στην ιστοσελίδα του καλεί στην εξόντωση των μεταναστών και των ψυχικά πασχόντων.

Είναι πια θέμα προσβολής της νοημοσύνης μας...

Πηγή:
3pointmagazine.gr