Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι σκοτώνουν τους ασθενείς;


Τραγικό τέλος για 48χρονο μετά από Οδύσσεια στα νοσοκομεία

Πέντε μονάδες του ΕΣΥ σε Αμαλιάδα, Πύργο και Πάτρα δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τις βασικές υπηρεσίες διάγνωσης και περίθαλψης στον άτυχο ασθενή, που μεταφερόταν από το ένα ίδρυμα στο άλλο μέχρι που κατέληξε.

   Οπως αναφέρει το site της εφημερίδας Πατρίς, Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας από την
   Αμαλιάδα που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος.

Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.

Το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο του Πύργου, εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος. Ετσι, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομεία της Πάτρας:
αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος
στη συνέχεια στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός
και τέλος στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε

Ετσι, στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής ο ασθενής μεταφέρθηκε στο 409 Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο, για να εξεταστεί από καρδιολόγο και μία ώρα αργότερα, αφού έγινε καρδιολογική εκτίμηση, αναχωρούσε για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για να εξεταστεί από χειρουργό.

Αυτή η εξέταση ωστόσο δεν έγινε ποτέ, αφού την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο 48χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.