Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ κατά ΓΣΕΕ:Κινητοποιήσεις διαρκείας Τώρα!


   Πιο συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι το διοικητικό
   συμβούλιο αποφάσισε εκτάκτως με 21 ψήφους υπέρ και έξι λευκά την έναρξη από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί εμμέσως και με μίνι μπλακ άουτ, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα όπλα, όλα τα μέσα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στη φαρέτρα του». Πληροφορίες λένε ότι η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει πρώτα με καταλήψεις κι έπειτα θα κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με σβήσιμο μονάδων παραγωγής ρεύματος.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ καλεί επίσης τη ΓΣΕΕ να «συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων έγκαιρα». Μάλιστα μιλά για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Η ΓΕΝΟΠ, αν δεν περάσουν τα μέτρα στην εβδομάδα που έρχεται, κρατά την απόφαση των απεργιών επαναπροσδιορίζοντας την ημερομηνία έναρξης.

Καλεί δε τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 του μηνός να συνεδριάσει μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Φωτόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να καλέσει εκείνος την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου τις Ομοσπονδίες και να αποφασίσουν από κοινού.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συντονισμός, η ΓΕΝΟΠ προχωρά μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.