Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός δεν εκβιάζεται με «πραξικοπήματα που δεν έγιναν»





«Απέναντι σε κινδυνολογικές μεθοδεύσεις, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να υποκύψει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτρεψε πραξικόπημα λίγο πριν παραιτηθεί.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η φημολογία για σχεδιαζόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα στηρίζεται στην ευρείας κλίμακας αποστρατεία της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο όπως αναφέρει «κορυφαία στελέχη εκείνης της ηγεσίας ανέλαβαν στη συνέχεια και εξακολουθούν να κατέχουν κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις πολιτικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα με τη συναίνεση αυτών, που ένα χρόνο πριν τους αποστράτευσαν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως αν δεν υπάρξει τουλάχιστον παρέμβαση της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να υπάρξει «αυθεντική δημοκρατική και τεκμηριωμένη απάντηση», δεδομένου πως όλοι οι αρμόδιοι, που τότε και τώρα είχαν και έχουν την πολιτική και την επιχειρησιακή ευθύνη για τις ΕΔ διαψεύδουν.

«Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να λάβει σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις. Αυτό ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Διαφορετικά, ακόμα και οι πιθανότατες πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για να εκβιαστεί ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός με το δίλημμα Σαμαράς ή τανκς, είτε για να εκβιαστούν οι ένστολοι να αποδεχθούν τις περικοπές του Μνημονίου, συνιστούν, με τον τρόπο που μεθοδεύονται, σοβαρότατα και επικίνδυνα ποινικά αδικήματα», τονίζεται σε ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχουν πραξικοπήματα .... «που δεν έγιναν». Εάν υπήρξαν σχέδια ή «σκέψεις», εφησυχασμός ή συγκάλυψη δεν δικαιολογείται. Εάν δεν υπήρξαν, όποιος τα εφευρίσκει παρανομεί επικίνδυνα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια συγκροτημένη και πραγματική δημοκρατία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι ΕΔ πράγματι έχουν καθήκον να διασφαλίζουν ή να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας, πάντα όμως, στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης του Συντάγματος, δηλαδή της κατοχύρωσης και της διασφάλισης των ελευθεριών του ελληνικού λαού».

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απέναντι σε κινδυνολογικές μεθοδεύσεις, ο ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να υποκύψει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.