Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι νοικοκοιρεμένοι επαναστάτες και οι διαθεσιμότητες στη Πολυκλινική.

του Αποστόλη Κωνσταντή

2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:59 μ.μ.



Όχι,αυτός δε μπορεί να είναι ο αγώνας μας!

Δε μπορει ένα αριστερό σωματείο -εννοώ το ΔΣ του σωματείου της Πολυκλινικής-που έχει απόλυτη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ ,να προσπαθεί πάση θυσία να πείσει τα μέλη του- σε ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού παρουσία των Διοικητών μας - πως πρέπει όλοι απαρέγκλιτα να συμμορφωθούν με τις διαθεσιμότητες.



Αρνήθηκαν τη πρόταση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό) για κοινή δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση των ΔΣ των σωματείων μας πριν παραλάβουν τις διαπιστωτικές τους πράξεις

Το ίδιο έκαναν και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Ευαγγελισμού!!

Άρον άρον προσπάθησαν να κλείσουν τη κουβέντα και έπεισαν τους εργαζόμενους της Πολυκλινικής να μη συζητήσουμε καμία άλλη πρόταση!!



Στερεύει μήπως η αισιοδοξία;



Έτσι  οδηγηθήκαμε στο παράδοξο ,οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού να επιδώσουμε τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας σε πάνω από 300 εργαζόμενους τηςΠολυκλινικης!

Αντί να τους τις τρίψουμε στη μούρη -όσοι σκυλεύουν ξετσίπωτα πάνω σε χιλιάδες εργαζόμενους- στο όνομα της ανάπτυξης!

Αντι να αρνηθούμε κάθε διαδικασία με μια συλλογική ιστορική απόφαση άρνησης τους. Σήμερα της Πολυκλινικής ,αύριο και σε μας τους δήθεν βολεμένους !



Οι περισσότεροι  νομίζω στη σημερινή μαζικοτατη συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό -ήταν πάνω από 200- ήρθαν εδώ όχι γιατί περπάτησαν χρόνια και χρόνια ,ουτε γιατί καταλαβαν οτι επρεπε να εχουν περπατησει χρόνια πριν,

αλλα γιατί όλοι τους βρεθηκαν ατυχως στο μεγαλο κυμα τρικυμιας ,γιατί μπηκαν ξαφνικά στο καραβι της διαθεσιμότητας.

Η σημερινή εικονα ενός κατακερματισμενου απογοητευμενου ογκου εργαζομενων τηςΠολυκλινικης είναι εικονα ηττας.

Ηττα συνολικά όλου του συνδικαλιστικου κινηματος ,ανικανου (;) και ανημπορου να απαντησει στις επιθεσεις και τους σχεδιασμους μιας αδιστακτης κυβερνησης,

της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Ηττα της γεννιας μας, του πολιτισμου μας, της εποχης της τεχνολογιας και της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαιου σε μας και τα παιδια μας.

Δείχνει πως λιγοι –ελαχιστοι –πιστευουν πως επραξαν αυτό που οφειλαν.

Λίγοι ήταν εκεινοι που πιστεψαν πως η αυριανη πατριδα μας στηριζεται και θεμελιωνεται στη χτεσινη.

Αν ηχτεσινη διαλυθει τοτε και η αυριανη είναι φτερο στον ανεμο και στις ανθρωποφαγικες διαθεσεις ,των δανειστων,της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ετσι δενθα υπαρχει κανεις πια να μεταφερει ένα θετικο μηνυμα στον άλλο,στον διπλανο,στον συναδελφο εργαζομενο!



Δεν εχουμε λοιπον δικαιωμα να σιωπησουμε!

Γιατι ετσι κι ο Αδωνης κι ο κάθε τοποτηρητης του διοικητης θα κοιμαται ησυχα ταβραδυα του!

Δε θα ξαγρυπνα τρομαγμενος ότι αυριο είναι μια δυσκολη μερα γι’αυτους.



Οι επομενες μερες κινητοποιησεων είναι οροσημο.Για τους εργαζομενους στανοσοκομεια,στους Δημους,στα σχολεια. Παντου! Ας παρουμε εγκαιρα όλα τα οργανωτικα μετρα , με πανεργατικο καλεσμα ,με καθημερνες περιοδειες σε κάθε χωρο,σε κάθε γραφειο,σε κάθε υπηρεσια,ώστε να πετυχουν οι εξαγγελομενες μικρες και μεγαλες κινητοποιησεις:

Της στασης εργασιας 11-3μμΤεταρτη 4 Σεπτεμβρη, αλλα και της μεγαλης 48ωρης Πανεργατικης ΠανελλαδικηςΑπεργιας στις 18 και 19/9 που πρεπει να είναι ενας σεισμος!



Σε αυτό το καλεσμα δε πρεπει να ληψει κανενας εργαζομενος  κανενας  ανεργος κανενας συνταξιουχος κανενας νεολαιος! Αυτες τις μερες ας τις κανουμε ιστορικες. Εχουμε δειξει πως μπορουμε. Ρίξαμε τρεις κυβερνησεις με τις πλατειες τις μεγαλες κινητοποιησεις και τις απεργιες.



Εκτος εάν στο βυθο της σιωπης όπως πετυχημενα και σχεδιασμενα οι ‘’νοικοκοιραιοιεπαναστατες ‘’ του ΠΑΜΕ –όπως επεισαν σημερα τους εργαζομενους τηςΠολυκλινικης- βρισκουν θησαυρους των ναυαγιων τους.