Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η σημερινή πολιτική φτωχοποιεί περισσότερο τον λαό

Εκδήλωση στο Ιδεοδρόμιο
Η ακύρωση του μνημονίου, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η διαγραφή χρέους, 
προϋποθέσεις – συνέπειες – προοπτικές, ήταν το θέμα της εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιδεοδρόμιο σε συνεργασία με τον «Μαρξιστικό Χώρο Μελέτης και Έρευνας». Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο συντονιστής του Μαρξιστικού Χώρου Μελέτης και Έρευνας, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών Γιάννης Τόλιος.


Αδιέξοδη η σημερινή πολιτική
Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μια, κατάργηση του μνημονίου διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση, αύξηση της απασχόλησης, στήριξη αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων» υπογράμμισε ο κ. Τόλιος. Όπως ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα όλο περισσότερο διαπιστώνονται τα αδιέξοδα της σημερινής πολιτικής η οποία, όπως είπε φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό με διάφορους τρόπους.

Απαράδεκτοι οι πλειστηριασμοί
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας το χαρακτήρισε απαράδεκτο και έκανε λόγο για μια γενναία αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους που έχει δυο μορφές. Τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» στις τράπεζες και τα «κόκκινα χρέη» στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει κίνδυνος στην πρώτη κατοικία» τόνισε ο κ. Τόλιος.

http://katerini-news.gr