Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

HOL: Υποχρεωτικές παραιτήσεις 460 εργαζομένων


Τις υποχρεωτικές παραιτήσεις 460 εργαζομένων, ζήτησε η Hellas On Line προτείνοντάς τους την άμεση επαναπρόσληψή τους σε νέα αγνώστου ταυτότητας εταιρεία με μειωμένο μισθό. 
Ουσιαστικά η HOL «άδειασε» όλο το τηλεφωνικό της κέντρο, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, στις 2.30 το πρωί εκπρόσωποι της εταιρείας μάζεψαν από υπολογιστές μέχρι και γραφεία.
Εν συνεχεία, το πρωί της Τετάρτης από την HOL, μέλους του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, πρότειναν στους εργαζόμενους να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς.

Με τον τρόπο αυτό η HOL, παρακάμπτει το νόμο περί ομαδικών απολύσεων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, το 60-65% του προσωπικού και των δραστηριοτήτων θα μεταφερθούν σε εταιρεία που φέρεται να ανήκει σε δύο offshore.

Από τους 800 εργαζόμενους, οι 460 υποχρεώνονται να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, θα λάβουν το ποσό που αναλογεί σε αποζημίωση απόλυσης και τους προτείνεται να υπογράψουν εντός 48 ωρών ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας. Για τους περισσότερους θα προκύψουν και άμεσες μειώσεις μισθών, ενώ ουδείς τους διασφαλίζει τι θα συμβεί μετά το τέλος αυτού του τριμήνου.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης. Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Τετάρτης Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις ακόμα και απ τα γραφεία. Έδωσαν μάλιστα στους εργαζόμενους την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση και αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους τους συναδέλφους του κλάδου».
tvxs