Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Aσθενείς : ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  
Δυστυχώς η κατάσταση πλέον στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, είναι τραγική με απρόβλεπτες συνέπειες, κινδυνεύει ακόμη και η συνέχιση της λειτουργίας της...
Ο νόμος λέει σε κάθε 40 ασθενείς απαιτούνται 5 γιατροί, ένας με την ειδικότητα του διευθυντή μονάδας, 3 με την ειδικότητα του νεφρολόγου και 1 ειδικευόμενος. Τι έχουμε σήμερα?? Σε 70 ασθενείς ΜΙΑ μόνο νεφρολόγο που είναι και η διευθύντρια της μονάδας την κ. Μαλιάρα Μαρία, που λόγω υγείας απουσιάζει κι αυτή ( της ευχόμαστε περαστικά της και γρήγορη ανάρρωση ).
Φτάσαμε...

λοιπόν στο σημείο, σήμερα και άγνωστο για πόσες ημέρες ακόμη,στις τρεις βάρδιες που λειτουργούν, οι ασθενείς να ΜΗΝ έχουν γιατρό. Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάτι σοβαρό προκύψει σε κάποιον ασθενή ? ποιος θα τον βοηθήσει? Βέβαια η διοίκηση για να είναι " καλυμμένη", στέλνει κάτω στη μονάδα κάποιον γιατρό τελείως άσχετο με την ειδικότητα, όπως αιματολόγο, οφθαλμίατρο κλπ (καταστάσεις που σε εξοργίζουν).
Τι έκανε όλο αυτό το διάστημα (χρόνια) η διοίκηση??
Τι έκαναν οι τέσσερις βουλευτές μας, που ήταν γνώστες του προβλήματος??
Τι έκανε το υπουργείο Υγείας??
Αν κλείσει η μονάδα, πράγμα που απευχόμαστε, τότε η ταλαιπωρία των ασθενών θα είναι τεράστια, θα πρέπει να μετακινούνται συνεχώς μέρα παρά μέρα σε όμορους νομούς, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βέροιας και όπου αλλού βρίσκεται ελεύθερο κρεβάτι...
Δεν είναι αργά, υπάρχει ακόμα ελπίδα, αρκεί να υπάρξει έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον από τη διοίκηση και τους βουλευτές και να κάνουν τις υποσχέσεις πράξεις.
Με αγωνία για την άμεση λύση
οι ασθενείς
http://lefteria.blogspot.gr/