Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ουρουγουάη: Έκανε ωτοστόπ και ο μόνος που σταμάτησε ήταν ο Πρόεδρος

Ο γνωστός, Πέπε Μουχίκα

 
Η φωτογραφία που ανέβασε ο Ακόστα στον λογαριασμό του. 
Διακρίνονται ο πρόεδρος Πέπε Μουχίκα και η Λουσία, σύζυγος
και γερουσιάστρια

Μοντεβιδέο
Ακόμα και τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του στην Ουρουγουάη, ο Πέπε Μουχίκα παραδίδει μαθήματα απλότητας. Μια ζεστή μέρα του Ιανουαρίου (στο νότιο ημισφαίριο είναι καλοκαίρι) ένας εργάτης πήγε με τα πόδια στη δουλειά του.Όμως επειδή δεν είχε ανανεώσει την άδειά του, δεν μπόρεσε να εργαστεί και πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Αρχικά, ένας συνάδελφος τον «έβγαλε» μέχρι τον κεντρικό δρόμο, από όπου θα ξεκινούσε το περπάτημα. Λόγω ζέστης, αποφάσισε να κάνει ωτοστόπ.

«Περπάτησα λίγο και με προσπέρασαν 25 με 30 αυτοκίνητα. Κανένας δεν σταμάτησε, πράγμα που καταλαβαίνω, λόγω της ώρας» είπε ο Χεράλντ Ακόστα στην εφημερίδα Observador.

Κάποια στιγμή, συνέχισε, πέρασε ένα φορτηγό με επίσημες πινακίδες, ακολουθούμενο από ένα άλλο. Βγήκε μια κυρία και τον ρώτησε πού πάει. «Τους εξήγησα τι συνέβη και τους είπα ότι πάω στο Χουάν Λακάσε. Μου είπε ότι πήγαιναν στην Αντσορένα και να ανέβω στο όχημα».

Όταν ανέβηκα, συνέχισε ο ίδιος, είπα μέσα ότι αυτή την κυρία κάπου την ξέρω. Τελικά ήταν η Λουσία


(σ.σ. η σύζυγος του προέδρου και γερουσιάστρια), με την σκυλίτσα Μανουέλα και δίπλα τον πρόεδρο Πέπε Μουχίκα.

Ο ίδιος, όταν κατέβηκε, τούς ευχαρίστησε και έβγαλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσε. Αρκετές ανέβασε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

O Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, παραδίδει την προεδρία της Ουρουγουάης την 1η Μαρτίου 2015.


Newsroom ΔΟΛ