Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλειώδης πορεία των μαθητών στην Κατερίνη για την παιδεία




Περισσότεροι από 2000 μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση της παιδείας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης πορεία στο κέντρο της Κατερίνης, μετά από κάλεσμα που απεύθυνε το Συντονιστικό των 15μελών Συμβουλίων των σχολείων της πόλης.

Η συγκέντρωση έγινε στις 9 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια οι μαθητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, διασχίζοντας την οδό Ειρήνης.

Μάλιστα, οι μαθητές έκαναν και καθιστική διαμαρτυρία στο ύψος του Ιερού Ναού της Θείας Αναλήψεως και περιφρούρησαν οι ίδιοι την πορεία τους.



Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές η υποχρηματοδότηση της παιδείας οδηγεί σε μεγαλύτερη υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου, ενώ τώρα το μάθημα θα γίνεται σε κτίρια χωρίς συντήρηση, σε παγωμένες αίθουσες, αφού τα περισσότερα σχολεία χρωστάνε το περσινό πετρέλαιο.

"Άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές, με τεράστιες ελλείψεις σε ότι είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των σχολείων. Ακριβοπληρωμένες σπουδές στο δήθεν δωρεάν σύστημα παιδείας τους. Βάζουν εμπόδια στη μόρφωσή μας, υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Μετά το σχολείο ή και τις σπουδές, τους περισσότερους από εμάς περιμένει η ανεργία, ενώ οι υπόλοιποι ¨τυχεροί” θα βρουν δουλειά για 400 ευρώ! με συνθήκες εργασίας μεσαίωνα", τονίζουν μεταξύ άλλων.

Θ.Κ.   http://e-pieria.gr