Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Καταδικάζει ξενοφοβία και ρατσισμό ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος

Καταδικάζει ξενοφοβία και ρατσισμό ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος
   Την «ξενοφοβία και τον ρατσισμό, από όπου και αν προέρχονται», καταδικάζει με δήλωσή
    του, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη και την ανησυχία του «με αφορμή τις φανατικές ρητορείες και τις ακραίες ενέργειες που αντιστοίχως ακούγονται και λαμβάνουν χώρα εντός και έκτος Ελλάδος».

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης, «όσοι προπαγανδίζουν τέτοιες ιδέες, διαμετρικώς αντίθετες προς το πνεύμα και την ουσία του Ευαγγελίου και δρουν αναλόγως, θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας».

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο κ. Αυγουστίνος αιτιολογεί την δήλωσή του, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να σιωπήσει η Εκκλησία, δηλαδή όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα» και προσθέτει:

«Όταν υπάρχει αυτή η κρίση στην Ελλάδα, αυτό για μένα σημαίνει ότι πρέπει όλοι να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλά, να αλλάξουμε πορεία ζωής. Να δούμε γιατί. Πού θέλουμε να πάμε. Και όχι να αφήσουμε αυτές τις ακραίες καταστάσεις στην πατρίδα».

Αναφέρει μάλιστα ότι οι Έλληνες της Γερμανίας τού εκφράζουν καθημερινά την ανησυχία τους, γεγονός το οποίο τον ώθησε, όπως εξηγεί, στην δήλωση. «Εύχομαι να μην κάνω άλλη δήλωση, διότι θα είναι πολύ χειρότερη», κατέληξε.

Σε ακόμη πιο αυστηρούς τόνους, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, στο μήνυμά της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καταδικάζει όπως αναφέρει το agelioforos.gr, τους «επιδρομείς δεν έχουν πια οδηγό τους τον αγκυλωτό σταυρό, ορκίζονται στο ευρώ και στα υπερκέρδη των διεθνών μονοπωλίων» , ενώ κατηγορεί το «ντόπιο κατεστημένο» στην Ελλάδα, το οποίο, όπως αναφέρει:

«Αφήνει να στρέφονται κάποιοι απεγνωσμένοι ενάντια στους μετανάστες κι έτσι ξανάρχεται ο φασισμός στην Ελλάδα με εγχώριες στολές πένθους».