Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη θα είναι μόνιμα στο σβέρκο μας!


Διαβάζουμε:      ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ EURONEWS
Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή
Στην εκπομπή Real Economy του Euronews, η οποία ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές 
ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου διεμήνυσε ότι οι 
«κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει» και η ανάγκη μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα είναι απαραίτητη δίοδος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.Μετά την παρουσίαση ενός σύντομου χρονικού της ελληνικής κρίσης και την εξέταση των διαρθρωτικών προβλημάτων που εμποδίζουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, η εκπομπή φιλοξενήθηκε στα γραφεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ο ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ελάχιστα έχουν γίνει στον δημόσιο τομέα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Αυτή είναι η αλήθεια», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ τονίζει πως «ο δημόσιος τομέας είναι το τελευταίο προπύργιο των πελατειακών σχέσεων. Δυστυχώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που η χώρα έφτασε σε αυτή την κατάσταση».

«Έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε το μέγεθος του δημόσιου τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους μέσα σε έξι χρόνια.

Αν η κινητικότητα δεν μπορεί να γίνει με εθελοντικό τρόπο, τότε πρέπει να γίνει υποχρεωτικά. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή. Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει», υπογραμμίζει στη συνέντευξη ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να μειωθεί το ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: «Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να γίνει μόνο μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων. Οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να παίξουν μόνο ένα μικρό ρόλο σε αυτό».

Τέλος, υπερασπίζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και συμπληρώνει: «Είμαι σίγουρος ότι οι πιστωτές μας κάποια στιγμή θα επανεξετάσουν την κατάσταση. Αλλά πρώτα πρέπει πρώτα να εκπληρώσουμε τις δικές μας ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Στην εκπομπή φιλοξενούνται ακόμη δηλώσεις του γενικού γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλουυ ο οποίος δηλώνει ότι «δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών μέσα σε λίγους μήνες», ενώ ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο εκπρόσωπος της Task Force, της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα, σημειώνει πως «Η Επιτροπή έχει το ρόλο του πυροσβέστη και του αρχιτέκτονα ταυτόχρονα».
Πηγή: Έθνος