Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ως τους 40 τα θερμόμετρα την Τρίτη

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΥ
Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Ηδη από την Δευτέρα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, ως τους 37 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, και ως τους 38 στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Στην Αθήνα αναμένεται ο υδράργυρος να μην ξεπεράσει τους 36 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλονίκη τους 34.Η πιο «καυτή» ημέρα της εβδομάδας αναμένεται να είναι η Τρίτη, οπότε και σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο προβλέπεται να σημειωθούν θερμοκρασίες ως και 40 βαθμούς κατά τόπους, ενώ στο Ιόνιο ως 39 βαθμούς κατά τόπους, όπως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας. Στις Κυκλάδες η ζέστη θα είναι ηπιότερη και το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ως 34 βαθμούς, στο Ανατολικό Αιγαίο ως 36 και στην Κρήτη ως και 37.

Την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν με την ισχυροποίηση των βοριάδων.

Σημειώνεται ότι προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών ενόψει καύσωνα, ανακόινωσε ο Ιατρικός Σύλογος Αθηνών.