Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Από τα 207 δισ. των ελληνικών χρεών, μόνο το 1 δισ. πήγε στην πραγματική οικονομία


Τα δανειακά κεφάλαια των 206,9, χρησιμοποιήθηκαν ως εξής:
- 58,2 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 28,1%) διατέθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που υπέστησαν μαζική εκροή κεφαλαίων και υπέστησαν την απόσβεση των ομολόγων του δημοσίου (στο πλαίσιο του PSI). Όμως, λόγω της μεγάλης ύφεσης που προκλήθηκε από τα Μνημόνια, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αδυνατούν να παράσχουν πιστώσεις στην ελληνική οικονομία.
- 101,3 δισεκατομμυρία ευρώ (ποσοστό 49%) περιήλθαν στους πιστωτές της Ελλάδας: 55,44 δισεκατομμύρια ευρώ χρησιμοποίηθηκαν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ομολόγων, 34,6 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν επίσης στους πιστωτές στο πλαίσιο της διαγραφής χρέους (Μάρτιος 2012) και 11,29 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την επαναγορά χρέους από τους κατόχους ομολόγων στο πλαίσιο της δεύτερης διαγραφής. Εδώ έγιναν τα μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια των funds ομολόγων στην Ελλάδα, των οποίων τα συμφέροντα προστατεύθηκαν, ενώ επλήγησαν βαρέως οι μικρομεσαίοι ομολογιούχοι Έλληνες ιδιώτες.

- 46,6 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 22,5%) εισέρευσαν στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, αλλά όχι υπέρ των Ελλήνων πολιτών. Αυτά τα 46,6 δισεκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν ως εξής: 34,6 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για να πληρωθούν τόκοι υφισταμένων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2012) και 10, 2 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν, το 2010 και το 2011, για εξοπλιστικές δαπάνες και συγκεκριμένα πήγαν στα ταμεία γερμανικών και γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών.

Από την ανάγνωση των ανωτέρω στοιχείων, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι, η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους δεν είναι βιώσιμη. Και ότι, εφ’ όσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, η απόλυτη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας είναι περισσότερη από βέβαιη

Πηγή: Κόμμα «ΔΡΑΧΜΗ»