Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Έξω οι «καρχαρίες» από τις ακτές μας… Θέλουμε πίσω τα καλοκαίρια και τις ζωές μας: Το πρόγραμμα του δεύτερου κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Συναυλίες (Παύλος Παυλίδης, Radio Sol κ.α.), προβολές ταινιών, εκδρομές, συζητήσεις και 
πολλά πάρτι στην ακρογιαλιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2ου κάμπινγκ της Νεολαίας 
ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φιλοξενείται φέτος στην παραλία Βαθύ του Γυθείου από τις 2 μέχρι τις 10 
Αυγούστου του 2014
Έξω οι «καρχαρίες» από τις ακτές μας… Θέλουμε πίσω τα καλοκαίρια και τις ζωές μας!

Το 2ο Κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοξενηθεί φέτος στην περιοχή Βαθύ Γυθείου (Κάμπινγκ ΔΙΑΣ). Κεντρικά θέματα που απασχολούν τη φετινή διοργάνωση είναι η ανάγκη λήψης συλλογικών πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών αλλά και των δημόσιων αγαθών. Ταυτόχρονα το κάμπινγκ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συνολική εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας για τη νεολαία, η οποία διαφοροποιείται πλήρως από τα κυρίαρχα εμπορευματοποιημένα πρότυπα τουρισμού θέτοντας στο επίκεντρο την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο λοιπόν η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις καθώς και μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 2/8

Άφιξη

Κυριακή 3/8

Ο κύκλος workshop και πολιτικών συζητήσεων ξεκινά στις 17:00 με το workshop που ετοίμασε η επιτροπή θεωρίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:«Ιδεολογικοί Μηχανισμοί του Κράτους και μεταρρύθμιση» και συνεχίζεται στις 19:00 με το workshop της Ομάδας Φεμινισμού και ΛΟΑΤΚΙ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Η φεμινιστικοποίηση της καθημερινότητας μας ενάντια στην επιβίωση των κυρίαρχων ρόλων.». Επίσης την Κυριακή εγκαινιάζεται το θερινό σινεμά με τον Α΄ κύκλο των κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Ένα Ακόμη Βλέμμα στο Φασισμό» και την ταινία Οι τελευταίες ημέρες της Σοφι Σολ (Μαρκ Ράδερμουντ, 2005) και η ημέρα ολοκληρώνεται υπό τους alternative rock και funk ήχους των Radio Sol.

Δευτέρα 4/8

Το πρωί επισκεπτόμαστε το σπάνιου γεωλογικού ενδιαφέροντος σπήλαιο του Διρού. Στις 17:00 ξεκινά το θεματικό εργαστήριο με διεθνές ενδιαφέρον με τίτλο: «Οικοδομώντας έναν άλλο κόσμο. Συμπεράσματα και προκλήσεις για την κυβέρνηση της Αριστεράς από το Μπολιβαριανό παράδειγμα.»και κύριο εισηγητή τον Ερνέστο Μπορντιέρα (Γραμματέα της Πρεσβείας της Βενεζουέλας). Την ίδια ημέρα στις 19:00 το θεματικό εργαστήρι με τίτλο «Κέντρα κράτησης και σύγχρονα κάτεργα. Μανωλάδα και Σκάλα Μεσσηνίας» θίγει το πολύπλευρο κι επίκαιρο ζήτημα των εργασιακών συνθηκών των μεταναστών εργαζόμενων στη χώρα μας. Στο εργαστήρι παρεμβαίνουν: Νασίμ Λομάνι, μέλος Πρωτοβουλίας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Κορίνθου, Δικηγόρος υποστήριξης μεταναστών Μανωλάδας. ενώ στις 21:00 συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με την ταινία ο Ψεύτης Ήλιος του Νικίτα Μιχάλκοφ (1994).

Την Τρίτη 5/8 επισκεπτόμαστε την περιοχή Σκάλα Λακωνίας στο πλαίσιο μιας ειρηνικής παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης που εργάζονται στην περιοχή. Η εξωστρεφής δράση συνεχίζεται με επίσκεψη στο χωριό καταγωγής της εμβληματικής μορφής του εγχώριου φοιτητικού κινήματος, Σωτήρη Πέτρουλα καθώς και στην πόλη του Γυθείου. Εκεί στις 19:00 συζητάμε για τα προβλήματα και της ανησυχίες της σύγχρονης νεολαίας στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης με τίτλο: «Δε θα γίνουμε χαμένη γενιά. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς.» στην οποία παρεμβαίνουν οι Γιώργος Κυρίτσης δημοσιογράφος, Λυσικάτου Βαγγία μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρόπουλος Γιώργος μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Οι κινηματογραφικές προβολές στο κάμπινγκ συνεχίζονται με τον δεύτερο κύκλο: «Με φόντο την κρίση» και την ταινία του Φίλιππου Τσίτου, Άδικος Κόσμος (2011). Θα ακολουθήσει ένα διασκεδαστικό beach party.

Tην Τετάρτη 6/8 επισκεπτόμαστε την Ελαφόνησο και συγκεκριμένα την εκπληκτικής ομορφιάς παραλία του Σίμου, η οποία έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ακτών που προωθούνται προς εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 18:00 στην Ελαφόνησο φιλοξενείται η εκδήλωση «Έξω οι καρχαρίες απ’ τις ακτές μας. ResistΤΑΙΠΕΔ: Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών», με ομιλητές την Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βουλεύτρια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Γκώνη εκ μέρους του τμήματος Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη 7/8 στις 17:00 φιλοξενείται μια συζήτηση με ειδικό ενδιαφέρον για τα θέματα εργατικού ελέγχου με τίτλο «Εργατικός έλεγχος και αυτοδιαχείριση. Το παράδειγμα των εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων.» και εισηγήτρια την Έλενα Καλημέρη, μέλους της επιτροπής εργασιακών Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕΚΕ Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα φιλοξενείται επίσης η δεύτερη θεματική συζήτηση της επιτροπής θεωρίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Θεωρίες στο τραπέζι.». Στις 19:00 φιλοξενείται η κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Η Νεολαία οργανώνεται. Από τους αγώνες του χτες στους αγώνες του σήμερα» με ομιλητές το Νίκο Χουντή, πρ. ευρωβουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Σκουρλέτη εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 21:00 συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με τον Γ΄ κύκλο: «Από την Έμφυλη σκοπιά» και την ταινία: Libertarias, 1996 του Vincente Arada. Την ίδια ώρα, σε μια άλλη γωνιά του κάμπινγκ η ομάδα Πείραγμα μας παρουσιάζει τον αντιφασιστικό μονόλογο διάρκειας 40 λεπτών της Φράνκα Ράμε «Μάμα Τόνι». Το πρόγραμμα της ημέρας κορυφώνεται με την συναυλία του Παύλου Παυλίδη, η οποία είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών (23:00).Την Παρασκευή 8/8

Την Παρασκευή στις 17:00 οργανώνεται θεματικό εργαστήρι για τις ιστορικές καταβολές, τον κοινωνικό ρόλο καθώς και τις πρακτικές χρήσεις της τέχνης του γκράφιτι. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με τη δημιουργία πανό εμπνευσμένων από τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει στο πλαίσιο του κάμπινγκ. Ως είθισται η προτελευταία ημέρα των δραστηριοτήτων του κάμπινγκ θα ολοκληρωθεί με το ρεμπέτικο γλέντι.

Το Σάββατο 9/8

Οι κύκλοι των θεματικών εργαστηρίων ολοκληρώνονται με την εκδήλωση της επιτροπής Αντιφασισμού της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (19:00) με τίτλο «Εμπειρίες του αντιφασιστικού κινήματος.» και εισηγητές τους Τάκη Γιαννόπουλο και την Μάνια Μπαρζέφσκι, μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με το workshop της Ομάδας Φεμινισμού και Λοαδκι στις 9/8 (ώρα 20:00) με τίτλο: «Μια φορά κι ένα καιρό στα παραμύθια: εμπαιγμός και αμφισβήτηση των κυρίαρχων έμφυλων ρόλων και στερεοτύπων μέσα από την ανατρεπτική ανάγνωση γνωστών αφηγημάτων.» Οι κινηματογραφικοί κύκλοι ολοκληρώνονται με την προβολή δύο ταινιών: Αny Day Now, Travis Fine (2012) («Από την Έμφυλη Σκοπιά») καθώς και Moonrise Kingdom, Wess Anderson (2012) (Kύκλος Δ: θερινό σινεμά). Αποχαιρετούμε το 2ο κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ένα υψηλών προσδοκιών beach party.

Κυριακή 10.9

Αναχώρηση

* Θα φιλοξενηθούν επίσης αθλητικές δραστηριότητες: τουρνουά beach soccer, beach volley καθώς και μαθήματα αυτοάμυνας/anti-rape καθώς κι ενημέρωση από τον σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων. Τέλος σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του κάμπινγκ θα λειτουργεί καθημερινά συλλογική κουζίνα που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης έως και 150 ατόμων καθημερινά.

Το κάμπινγκ στο facebook

Επικοινωνία-δηλώσεις συμμετοχής:
Θεμιστοκλέους 52, Αθήνα,
210 3809319
neolaia.syriza@yahoo.grleft.gr