Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Ζωντανεύει… το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στην οδό Νίκης
της Μιχαλού στο Ποντίκι

Αγρία επίθεση προς τους δικαστές και την δικαστική εξουσία με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις για τα μισθολόγια εξαπέλυσε ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ!!!

Εδώ βέβαια που τα λέμε δεν είναι ο μόνος… εδώ και δεκαετίες όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν από την Νίκης αυτό έκαναν… Αλλά το κακό έχει παραγίνει από το μνημόνιο και τούδε!!! Φτιάχνουν νόμους έξω από τους νόμους και το Σύνταγμα και τους ενεργοποιούν με τη δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης για το κράτος!!!

Η μνήμη τους είναι τόσο κοντόφθαλμη ώστε την επόμενη της κατάληψης του υπουργικού θώκου ξέχναγαν τους όρκους που είχαν δώσει να τηρούν το Σύνταγμα και ενεργούσαν κατά τον χαβά τους και όπως τους βόλευε!!!

Και έτσι φθάσαμε στο σήμερα με τον νέο υπουργό Οικονομίας ο οποίος μας ανάγκασε να θυμηθούμε με την ομιλία του στο ΣΕΒ τον τρόπο που ζούσαμε κατά την επταετία της Χουντας…όταν με απίστευτη άνεση τόνισε ότι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία!!! Με λίγα λόγια «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

Και μετά από αυτή την κεραμίδα ήρθε και το νέο…»Δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων», μας είπε κατάμουτρα, πράγμα το οποίο πάντως έχει ξαναγίνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως τα δικά μας είναι ότι στα παλιά του τα υποδήματα γράφει τους νόμους ο νέος διορισμένος υπουργός Οικονομικών!!!