Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Σε αντιδημοκρατικό κατήφορο ολισθαίνει ο κ. Χιονίδης.

Απέκλεισε τη αντιπολίτευση από τις Γ.Σ. των Α.Ε. του Δήμου Κατερίνης

Σε αντιδημοκρατικό κατήφορο ολισθαίνει η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Κατερίνης και ο κ. Χιονίδης. Με σειρά πρωτοφανών αποφάσεων η πλειοψηφία αποφάσισε ομοφώνως να μην συμμετάσχει κανείς από την αντιπολίτευση ως εκπρόσωποι στις Γενικές Συνελεύσεις των Ανωνύμων εταιριών του Δήμου: «Δημοτικά Πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης Κοινή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ», «Αξιοποίηση ακινήτων Παραλίας Κορινού ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κοινή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» και «Κατασκευαστικής Επιχείρησης Δήμου Κατερίνης – Ελαφίνας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» (ΚΑΔΚΕ), όπου και οι 10 -11 αντιπρόσωποι ορίστηκαν από μέλη της πλειοψηφίας οι ίδιοι μάλιστα και για τις τρεις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η Γενική Συνέλευση είναι το αποφασιστικό όργανο των Α.Ε.

Κατά την διαδικασία υπήρξε πρόταση από τους Γιαννούλη και Μακρίδη να συμμετέχουν και οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης αποδεχόμενοι μετά την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στις Γενικές Συνελεύσεις. Η δημοτική Αρχή ( απόντος του δημάρχου ο οποίος βρισκόταν στο γραφεί του) αρνήθηκε την συμμετοχή της αντιπολίτευσης ομόφωνα και ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε και σε άλλες επιτροπές όπου δεν προβλεπόταν υποχρεωτική εκ του νόμου συμμετοχή της αντιπολίτευσης, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση από την συζήτηση αυτών των θεμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εμείς να σημειώσουμε ότι και για τις τρεις προαναφερόμενες επιχειρήσεις αναδείχτηκαν προβλήματα κακοδιαχείρισης και έλλειψης ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προηγούμενη θητεία ( αν και συμμετείχαν τότε μέλη της αντιπολίτευσης). Θυμίζουμε άλλωστε ότι για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού αρνήθηκε πολλάκις ο Δήμος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις διαδικασίες ανάθεσης έργων αλλά και για το τι έγιναν τα χρήματα της επιχείρησης. Δεν έγινε άλλωστε καμιά ενημερωτική Γενική Συνέλευση στον Κορινό για την ΟΛΥΜΠΙΔΑ τα δε Διοικητικά Συμβούλια γινόταν πάντα κλειστά.

Χαρακτηριστικό ακόμα είναι το γεγονός ότι στην ΟΛΥΜΠΑΔΑ Κορινού δεν υποδείχτηκε κανείς δημοτικός σύμβουλος κάτοικος Κορινού, ούτε ο της πλειοψηφίας κ. Καλτσίδης, κάτι για το οποίο που δυστυχώς δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς δημοτικός σύμβουλος από τον Κορινό.

Δυστυχώς ο αποκλεισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τις δημοτικές επιτροπές στις πρόσφατες δημαιρεσίες υπονόμευσε την τωρινή υποστήριξη για αναλογική εκπροσώπηση, ενώ δημιούργησε ρήγματα στην από κοινού αντιμετώπιση εκ μέρους της αντιπολίτευσης των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής του κ. Χιονίδη.

Από την άλλη να σημειώσουμε την τεράστια προσωπική ευθύνη των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας οι οποίοι υποστήριξαν και με την ψήφο τους αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κ. Χιονίδη.

Στα παραλειπόμενα της συνεδρίασης να σημειώσουμε την αποχώρηση από τα έδρανα του δημάρχου κ. Χιονίδης με την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αποφεύγοντας έτσι να υποστηρίξει με επιχειρήματα τις αντιδημοκρατικές τους επιλογές παραμένοντας στο γραφείο του και μετά στο χώρο της αίθουσας μακριά από τα έδρανα μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση φάνηκε να μην ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την συζήτηση αφού άργησε να αποχωρήσει αλλά και γιατί εκείνη τη στιγμή αποφάσιζαν τη θέση θα πάρουν για τα θέματα που ήταν προς συζήτηση.

Ο κ. Μακρίδης με αφορμή το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών ΑΜΕΑ που έθεσε ο κ. Γιαννούλης ζήτησε να μην ασχολείται ο Δήμο με θέματα μη αρμοδιότητάς τους.

Τέλος με έκπληξη ακούσαμε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να καταψηφίζει την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για λόγους Αρχής λες και οι Δήμοι στους οποίους εκλέχτηκαν δήμαρχοι από την Λαϊκή Συσπείρωση δεν

Έχουν Τεχνικό Πρόγραμμα.



Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος