Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Γκάμπι παραδέχτηκε στημένο αγώνα στην Ισπανία




Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι, παραδέχτηκε στον εισαγγελέα την ανάμειξή του σε στημένο αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματα, όσο έπαιζε ακόμη στη Σαραγόσα.



Ενώπιον του Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς ο Γκάμπι κατέθεσε για τον «ύποπτο» αγώνα Λεβάντε – Σαραγόσα του 2011 στην τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Σαραγόσαμ που «καιγόταν» για τη νίκη καθώς μόνο με αυτήν εξασφάλιζε την παραμονή στην κατηγορία, επικράτησε με 2-1 με δύο γκολ του Γκάμπι.

Τα γκολ της Σαραγόσα είχαν μπει το πρώτο με απευθείας χτύπημα φάουλ και το δεύτερο με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Γκάμπι δήλωσε πως «έκανε ότι του ζήτησε ο σύλλογος», σημειώνοντας πως πριν από την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας τους είχε πει να μην ανησυχούν για την έκβαση του παιχνιδιού.


Ο Γκάμπι προσήλθε αυτοβούλως στον εισαγγελέα μετά από ισπανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως στο λογαριασμό του την ημέρα του αγώνα κατατέθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (τα ποσά που αναφέρονται είναι από 80.000 έως και 120.000 ευρώ), τα οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ο Γκάπι σημείωσε πως είχε ήδη συμφωνήσει για τη μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πως ο ίδιος δεν είχε προσωπικό όφελος από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στον εισαγγελέα κατέθεσαν και άλλοι παίκτες της Σαραγόσα, όπως και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Ιγκλέσιας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.

tvxs