Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Τόμσεν ζητάει νέες απολύσεις στο δημόσιο


Το Ποντίκι Web
Να απολυθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αποδίδουν, ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην ΝΕΡΙΤ .

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση και την διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και συνεχίζουμε να πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περιθώριο για μείωση των φορολογικών συντελεστών είπε πως το κλειδί για να επιτευχθεί αυτό, είναι πρωτίστως η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης. «Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε μπορείς να μειώσεις τους φορολογικούς συντελεστές μακροπρόθεσμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μείωση του χρέους, ο Πολ Τόμσεν επισήμανε μπορεί να πραγματοποιηθεί νέο κούρεμα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων προσθέτοντας ότι «Είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσει η Ελλάδα για να πετύχει τη βιωσιμότητα του χρέους».