Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Σημαντική η αύξηση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην ΕυρωβουλήΤο Ποντίκι Web


Η ομάδα της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία συνασπίζει κυρίως τα κόμματα Ντι Λίνκε (Die Linke), ΣΥΡΙΖΑ και Μέτωπο της Αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα πως έχει στη δύναμή της 52 ευρωβουλευτές, καταγράφοντας σαφή αύξηση σε σύγκριση με το προγούμενο ευρωκοινοβούλιο.

Η ομάδα, η οποία δεν είχε παρά 35 βουλευτές στο απερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ενισχύθηκε κυρίως από την έλευση των Ελλήνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθαν πρώτοι στις εκλογές στην Ελλάδα, και των Ισπανών του Podemos, οι οποίοι προέρχονται από το κίνημα αμφισβήτησης των Αγανακτισμένων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, όπως είναι η επίσημη ονομασία της ομάδας, δέχθηκε επίσης τη στήριξη των Γερμανών και Ολλανδών βουλευτών του Κόμματος Υπεράσπισης των Ζώων και του ανεξάρτητου Ιρλανδού βουλευτή Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν, ο οποίος διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων των βουλευτών της ριζοσπαστικής Aριστεράς περιλαμβάνεται ο αγώνας κατά του σχεδίου διατλαντικής συνθήκης ελεύθερων συναλλαγών, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ