Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τι συμβαίνει με τα Προνοιακά επιδόματα;

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
                         


Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έκαναν τα ρουσφέτια.

          Πρώτη είδηση στα κανάλια, με προεξέχουσα την κυβέρνηση σε σχετικές δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις χιλιάδες επιδοτούμενοι ανάπηροι δεν προσήλθαν για απογραφή με συμπέρασμα ότι χιλιάδες επιδόματα αναπηρίας αφορούσαν μαϊμού αναπηρίες.

Σχετικά στοιχεία δόθηκαν και για την Πιερία όπου εμφανίζονται σύμφωνα με το υπουργείο να έχουν δοθεί το 2011 από τον Δήμο Κατερίνης 590 επιδόματα τυφλότητας ενώ στην σχετική απογραφή απογράφησαν μόνο 270 τυφλοί.

      Τα στοιχεία αυτά διαψεύδει ο Δήμος Κατερίνης σύμφωνα με τον οποίο τα επιδόματα τυφλότητας για το 2011 ήταν 295 και όχι 590.


     Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να γίνεται ούτε σπέκουλα σε βάρος των δικαιούχων επιδόματος αναπηρίας αλλά ούτε να κρύβεται τοις πάσι ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός μέσα από την παροχή επιδομάτων αναπηρίας,  καλούμε τόσο το Υπουργείο όσο και τον Δήμο Κατερίνης, ως δημόσιοι φορείς,  να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία τους ώστε να δίνουν σωστές και αψεγάδιαστες πληροφορίες και όχι να παίζουν παιχνίδια παραπληροφορώντας  τους πολίτες.

      Επειδή όλη αυτή η συζήτηση και στο βαθμό που υπάρχουν μαϊμού ανάπηροι αφορά πρώτα από όλα τις κυβερνήσεις που μας κυβερνούσαν μέχρι τώρα, το παραμύθιασμα που έκαναν για δεκαετίες ότι τάχα θα ελεγχθούν τυχόν μαϊμού ανάπηροι, το γεγονός ότι σε όλες αυτές τι περιπτώσεις θα δούμε πρώτα από όλα τα γνωστά μπιλιετάκια υπουργών, βουλευτών και κομματικών παραγόντων, που αύξαναν την εκλογική τους πελατεία με την παροχή μαϊμού επιδομάτων.      

       Επειδή δεν μπορεί, αυτές οι δικές τους παραβατικές συμπεριφορές,  να χρησιμοποιούνται για να δικαιολογούν τις περικοπές των επιδομάτων αναπηρίας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

      Επειδή εν τέλει αρνούμαστε να δεχτούμε την επίθεση στο οικογενειακό επιδόματος για να εξασφαλίσει η Τρόικα την εξόφληση των τοκογλυφικών της δανείων στέλνοντας την πατρίδα μας στο γκρεμό της χρεοκοπίας.

       Καλούμε την συγκυβέρνηση να μην βάζει χέρι στα επιδόματα Πρόνοιας των αναπήρων.

       Καλούμε τους δημότες να υπερασπιστούν το κοινωνικό κράτος,  το κράτος Πρόνοιας και το κράτος Δικαίου.

      Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν στην δημοσιότητα τα μπιλετάκια και τα ρουσφέτια που κρύβονται πίσω από τυχόν μαϊμού επιδόματα, για να αποκαλυφθούν αυτοί που στήριξαν την εκλογή τους στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, εξεταζόμενης παράλληλά κάθε ποινική τους ευθύνη.