Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η Διαμαντοπούλου φοβάται τον διάλογο. Με μαύρη λίστα ανεπιθυμήτων οι ομιλίες της στη Γερμανία


Σε λίστα ανεπιθύμητων της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας τα μέλη του Real Democracy Βερολίνου

 Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής ασφάλειας, που είχαν προσληφθεί ειδικά για την εκδήλωση στο Ίδρυμα Εμπερτ, με προσκεκλημένη την Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησαν τα στοιχεία των ακτιβιστών και τους απαγόρευσαν την είσοδο, δείχνοντάς τους τη μαύρη λίστα με τους ανεπιθύμητους που είχαν παραλάβει από τη διεύθυνση του ιδρύματοςΧθες Πέμπτη 22/3/2012, σε εκδήλωση του ιδρύματος Friedrich Ebert του SPD στο Βερολίνο, μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου με θέμα "Creating growth and jobs: Greek economy after the haircut". Η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR είχε από τις προηγούμενες μέρες δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να παρέμβει στην εκδήλωση.




Μέλη της ομάδας έστειλαν έγκαιρα την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Κάποιοι ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, είτε με τη δικαιολογία ότι αυτή απευθύνοταν σε ειδικό κοινό, είτε ότι δεν υπήρχε πια χώρος στην αίθουσα, ενώ άλλοι δεν πήραν καμία απάντηση.



Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε μπροστά στο ίδρυμα, να αναρτήσουμε τρία πλακάτ ("Creating Growth and Jobs: ανεργία 21%, ανεργία νέων 50%", "Creating Growth and Jobs: καθαρός μισθός εκπαιδευτικού: 538€" και "Η Διαμαντοπούλου ως Υπουργός Παιδείας: φωτοτυπίες αντί για βιβλία") και να μοιράσουμε το δελτίο τύπου της ομάδας. Όταν διαπιστώσαμε ότι έμπαιναν άνθρωποι που δεν είχαν δηλωθεί καν, επιχειρήσαμε να μπούμε στο κτίριο. Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής ασφάλειας, που είχαν προσληφθεί ειδικά για τη χτεσινή εκδήλωση, ζήτησαν τα στοιχεία μας και μας έδειξαν τη μαύρη λίστα με τους ανεπιθύμητους που είχαν παραλάβει από τη διεύθυνση του ιδρύματος.



Η λίστα είχε μόνο έξι ονόματα και ήταν όλα μέλη της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στην ασφάλεια και την αστυνομία για τη διάκριση, όμως δεν μας επιτράπηκε να μιλήσουμε με τους διοργανωτές. Αργά το βράδυ, παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, ο οποίος δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της μαύρης λίστας. Στις ερωτήσεις μας ποιος, γιατί, πώς και με ποιο κριτήριο έφτιαξε τη μαύρη λίστα, δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Ο ίδιος επέμεινε πως είμασταν ανεπιθύμητοι μόνο στη συγκεκριμένη εκδήλωση και μας κάλεσε να παρακολουθήσουμε άλλες εκδηλώσεις του Friedrich Ebert Stiftung.



Μέλη της ομάδας που δεν ήταν στη λίστα παρακολούθησαν μέρος της ομιλίας και επιβεβαίωσαν ότι η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη. Προξενικές αρχές χαρακτήρισαν την ύπαρξη μαύρης λίστας πρωτοφανές φαινόμενο. 



Τέτοιες πρακτικές, εφαρμοσμένες μάλιστα από τον χώρο της "σοσιαλδημοκρατίας",  δείχνουν το δραματικό έλλειμμα νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης. Τις "δημόσιες" εκδηλώσεις της A. Διαμαντοπούλου μπορούν πλέον να παρακολουθούν προφανώς μόνο διαπιστευμένα, μυημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι οι μόνοι, στο βαθμό που υπάρχουν, εναπομείναντες χειροκροτητές. Αυτό που δε φαίνεται να έχουν υπολογίσει ωστόσο, είναι πως δεν μπορούν να μας καταπνίξουν με διοικητικά μέτρα, μεθοδεύσεις κι αποκλεισμούς που θυμίζουν άλλες εποχές. Διότι στην πολιτική τους δεν εναντιώνονται οργανωμένες μειοψηφίες, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία.



Καταγγέλουμε την στοχοποίηση σε βαρος της ομάδας, της οποίας η παρουσία και ο λόγος φαίνεται ότι πλέον ενοχλεί, καθώς επίσης και τη διακίνηση των προσωπικών μας στοιχείων, και μάλιστα από φορείς που έχουν τη δημοκρατία στην προμετωπίδα τους. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να πτοηθούμε.