Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα…


                         της Ηλέκτρας Αλευρίτη

Διαπιστώνετε κι εσείς ένα ανεξήγητο μένος αλά Πάγκαλος ή Πρετεντέρης προς τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το Σάββατο, σε ένα ακόμα επεισόδιο με αποδοκιμασίες κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν παρέλειψε να αποφανθεί για τους... δράστες των γιουχαισμάτων, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για τους γνωστούς «τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ».

Την Παρασκευή, η ΝΔ σε μια ανακοίνωση όλο πανικό της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η Αριστερά επέτρεψε, δίνοντας ιδεολογικό άλλοθι, και σε μερικές περιπτώσεις από κάποια τμήματα της Αριστεράς και πολιτική κάλυψη, στους «γνωστούς αγνώστους», κουκουλοφόρους ή μη, να καίνε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, να ασκούν βία σε πολίτες, να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ευταξίας.


Τις προάλλες, ψαρεύοντας στην ακροδεξιά ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας τον χώρο του εμμέσως πλην σαφώς με τους κουκουλοφόρους.

«Θα τους βγάλουμε τις κουκούλες να δούμε ποιοι κρύβονται από πίσω. Να θυμάστε αυτή την υπόσχεση μου. Η Αριστερά δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και θέλει τους Έλληνες απελπισμένους για να λεηλατήσει την αγανάκτηση τους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει, βέβαια, παλαιότερα τις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σχετικά με τις επιθέσεις κατά βουλευτών του κόμματος: «Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική που συνήθως έχει ως οπαδούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων», συμπληρώνοντας πως «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως, δημιουργώντας συνθήκες βίας κι φόβου».

Πως γίνεται μια κομματική δύναμη του 4,6%, να υποκινεί όλες τις αποδοκιμασίες και τα γιαούρτια κατά των πολιτικών, να «σχεδιάζει» τα γιουχαΐσματα στις συναυλίες του Νταλάρα, να καίει όλη την Αθήνα…Μήπως μας ψεκάζει;

Οι αγανακτισμένοι πολίτες, πλέον, δεν υποκινούνται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από κανένα άλλο κόμμα, γιατί πολύ απλά, έχουν σιχαθεί το πολιτικό σύστημα και όλη τη διαφθορά και τη σαπίλα που μυρίζει.

Όσο για τους «μπαχαλάκηδες» που καίνε ό,τι βρουν μπροστά τους, «υποκινούνται» από το ίδιο το κεφάλι τους, γιατί ως γνωστόν η ηλιθιότητα είναι ανίκητη...

 Από το ποντίκι